Antalya'daki özel huzurevine soruşturma açılması

Antalya'daki özel huzurevine soruşturma açılması

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen huzurevindeki yaşlıların sağlık kontrolünden geçirildiğini bildirdi

ANTALYA (AA) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen özel huzurevindeki habere konu olan yaşlıların sağlık kontrolünden geçirildiğini belirtti.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da huzurevindeki yaşananların basında yer almasının ardından Antalya Valiliğinin talimatları doğrultusunda dünhabere konu olan huzurevi sakini 90 yaşındaki A.S'nin sağlık durumunu incelemek üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden başhekim yardımcısı, dahiliye uzmanı, dermatoloji uzmanından oluşan sağlık ekibinin görevlendirildiğini kaydetti.

Açıklamasında, heyetin yaptığı muayenenin ardından A.S'nin daha detaylı tetkiklerini yapmak için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yapılan muayenede hastada sağ facia-temporal ve paryetal alanı kaplayan ileri evre cilt kanseri olduğu, sağ gözde mix enfeksiyonu olduğu görülmüştür. Ayrıca A.S'nin göz hastalıkları uzmanı tarafından yapılan muayenesinde yüz felci tanısı konmuş olup, hastaya ilacı reçete edilerek düzenli olarak kontrole gelmesi belirtilmiştir. Dermatoloji uzmanı tarafından yapılan muayenesinde hastadan yara kültürü alınmış, pansuman amaçlı kullanacağı ilaçlar reçete edilerek antibiyotik ilacı için enfeksiyon hastalıkları kliniğine yönlendirilmiştir. Enfeksiyon hastalıkları uzmanı tarafından hastanın kan ve idrar tahlilleri yapılmış olup, tahlil sonuçları beklenmektedir. Çıkacak sonuçlara göre gerekli görülürse hastanın tedavisi düzenlenecektir."

Hastanın yataklı tedavi uygulamasına gerek görülmediğine dikkati çeken Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Huzurevi yetkilileri ile görüşülerek hastanın hastanemize tetkik ve tedavilerle ile ilgili yapılacak bir şey olması halinde bizzat hastanemizin başhekimliği tarafından ilgilenileceği ifade edilmiş olup bakımı için hekimlerimiz tarafından gerekli tavsiyelerle hasta A.S. bakımevine gönderilmiştir."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :