Antalya'daki özel huzurevine soruşturma açılması

Antalya'daki özel huzurevine soruşturma açılması

Yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu iddia edilen özel huzurevinde inceleme yapmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca görevlendirilen 2 müfettiş, Antalya'ya gelerek çalışmalara başladı- Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü:- "Yakınla

ANTALYA (AA) - Antalya'da yaşlılara kötü muamelede bulunulduğu ve kötü şartlarda hizmet verildiği iddia edilen özel huzurevinde inceleme yapmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca 2 müfettiş gönderildiği bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, basında yer alan, "Özel Huzurevinde Skandal Görüntüler" haberi üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca söz konusu özel huzurevinde inceleme yapmak üzere iki müfettişin görevlendirildiği belirtildi. Açıklamada, müfettişlerin Antalya'ya gelerek, habere konu özel huzurevi ile ilgili iddiaları aydınlatmak için çalışmalara başladığı kaydedildi.

"İnsan onur ve haysiyetine yakışmayan" görüntülerin bakanlığın hizmet anlayışı ile örtüşmediği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yakınlarını bizlere emanet eden vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Bu türlü spesifik bir olayın halihazırda bakımını yürüttüğümüz 560 engelli ile kamu ve özel huzurevlerinde hayatını sürdüren 241 yaşlımızın hassasiyet içerisinde yürütülen bakım hizmetine gölge düşüremeyecek. Habere konu özel bakım merkezinde basına yansıyan iddialarla ilgili yürütülmekte olan detaylı araştırmadan sonra kamuoyu bilgilendirilecek."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :