Antalya'daki cinayet davası

Antalya'daki cinayet davası

Darbettikleri kişiyi yola atarak taksinin çarpması sonucu ölümüne neden oldukları öne sürülen 3 sanık ile taksi şoförünün yargılamasına başlandı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kepez ilçesinde darbettikleri kişiyi yola atarak taksinin çarpması sonucu ölümüne neden oldukları iddia edilen 3 sanık ile taksi şoförü hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Erol Meşe, Mesut Bıçak ve Murat Şimşek ile tutuksuz yargılanan taksi şoförü Mustafa Kahya, yakınları ve avukatları katıldı.

Sanıklardan Meşe, maktul Mehmet Aydoğdu'nun aynı iş yerinde çalışan kız arkadaşını rahatsız ettiğini, zorla telefon numarasını alarak tehditte bulunduğunu öne sürdü.

Aydoğdu ile Yıldırım Beyazıt Caddesi yakınındaki parkta buluştuklarını anlatan Meşe, yanında dayısı Şimşek ve arkadaşı Bıçak'ın da bulunduğunu ifade etti.

Meşe, Aydoğdu'nun alkollü veya uyuşturucunun etkisinde olduğunu ileri sürerek, "Maktul kendinde değildi. Konuşmak istedim, elleri kesik içindeydi. Bana bıçakla saldırdı, ben de kendimi korumaya çalıştım. Biraz kavga ettik, sonra arkadaşlar ayırınca uzaklaştık. Aydoğdu, yola doğru gitti. Sonra baktık, bir taksi gelip kendisine çarptı." diye konuştu.

Sanık Şimşek de Aydoğdu'nun ölümüyle ilgisi olmadığını savundu.

Olay günü yeğeni Meşe'nin yanında olduğunu belirten Şimşek, maktule hiç vurmadığını ve silah kullanmadığını iddia etti.

Sanık Bıçak da alkollü olduğunu öne sürdüğü Aydoğdu'ya, olay yerinden ayrılırken bir taksinin çarptığını gördüğünü söyledi.

Maktule çarpan taksinin şoförü Kahya da olay gecesi havalimanından müşteri aldığını, Yıldırım Beyazıt Caddesi'nden geçerken aracından ses geldiğini, konuyla ilgili başka bir bilgisinin bulunmadığını savundu.

Aydoğdu'yu tanımadığını ve olay gecesi neden yolun ortasında bulunduğunu bilmediğini iddia eden Kahya, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kepez ilçesinde geçen yıl 9 Kasım'da Erol Meşe, Mesut Bıçak ve Murat Şimşek'in, Meşe'nin kız arkadaşını rahatsız ettiği iddiasıyla Mehmet Aydoğdu'yu darbederek yola attıkları öne sürülmüştü.

Aydoğdu, Mustafa Kahya'nın kullandığı taksinin çarpması sonucu hayatını kaybetmiş, olayla ilgili Meşe, Bıçak, Şimşek ve taksi şoförü gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :