Antalya'daki cinayet

Antalya'daki cinayet

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Fulya Özdemir, "doğum günü"nde şiirlerle anıldı.İlçedeki Cumhuriyet...

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kaş ilçesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Fulya Özdemir, "doğum günü"nde şiirlerle anıldı.

İlçedeki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan bir grup kadın, kadına yönelik şiddeti alkışlarla protesto etti, Özdemir için doğum günü armağanı olarak şiirler okudu.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Behice Uzun, binlerce kadının erkek şiddetine uğradığını ve öldürüldüğünü söyledi.

Katillerin ağır tahrik veya iyi hal indirimleri ile serbest bırakıldığını öne süren Uzun, "Eşlerimizden, sevgililerimizden ayrılmak istediğimiz için kendi yaşam hakkımızda söz sahibi olmak istediğimiz için öldürülüyoruz. Erkek egemen toplumun yargıları ile bahaneler üretilip, 'aman canım o da zaten rahat kadındı, yapmasaydı, giymeseydi, gitmeseydi, olmasaydı' gibi söylemlerle cinayetler normalleştirilmeye çalışılıyor. Toplum adeta sistemli bir şekilde katillere hak verir hale getiriliyor." dedi

Katillerin ceza indirimi sayesinde toplumda rahatlıkla dolaştığını savunan Uzun, şöyle devam etti:

"Kadın katillerinin ve çocuk tecavüzcülerinin ağırlaştırılmış müebbetle yargılanmasını ve bu davalarda ceza indirimlerinin uygulanmamasını talep ediyoruz. Her birimiz Fulya'nın annesi, babası, kardeşi, arkadaşı kadar acısını içimizde hissediyor, ona sahip çıkıyoruz. Bu dava hepimizin davası, sessiz kalan herkes bu suça ortak olmuş demektir. Fulya hunharca katledilmeseydi, bugün aramızda otuzuncu yaş gününü kutlayacaktı. Bugün, doğum gününde Ankara'da toprağa verildi."

- Olay

Kaş ilçesindeki ormanlık alandan gelen koku üzerine vatandaşların ihbarı sonucu araştırma yapan jandarma ekipleri, kendisinden bir süredir haber alınamayan Fulya Özdemir'i bıçaklanarak öldürülmüş halde bulmuş, cenazesi, "doğum günü"nde toprağa verilmişti.

Başlatılan soruşturma kapsamında, cinayet zanlısı olarak Kaş'taki bir otelde çalıştığı belirlenen Atilla Matka ile kendisine yardım ettiği iddia edilen dayısı İ.Ç, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden Atilla Matka tutuklanırken, İ.Ç. serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :