Antalya'da Yörüklerin yayla göçü başladı

Antalya'da Yörüklerin yayla göçü başladı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Yörüklerin, yaz mevsimini geçirecekleri Toroslar'daki yaylalara göçü başladı.Kışın sahil kesimlerinde...

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Yörüklerin, yaz mevsimini geçirecekleri Toroslar'daki yaylalara göçü başladı.

Kışın sahil kesimlerinde konaklayan ve hayvancılıkla geçinen Yörükler, ilçeye 50-60 kilometre uzaktaki 2 bin rakımlı Maha, Çayır Yakası, Günnercik, Yunt ve Akarca yaylalarına zorlu yolculuğa çıktı.

Yörüklerden Nazlı Takavitoğlu, yaylada yaklaşık 6 ay kalacaklarını belirterek, "Orada peynirimizi yaparız. Yağımızı, keşimizi yaparız. Havalar soğuyunca kasım ayı gibi de döneriz." dedi.

Veli Özdemir ise 3 gün içinde yaylada olacaklarını belirterek, "Orada hayvanlarımızı otlatıyoruz. Yolculuğumuzda yanımızda katırlar da var. Bu katırlara ekmeğimizi, yiyeceğimizi, battaniyelerimizi yüklüyoruz. Yolculuk boyunca bunlarla idare ediyoruz." diye konuştu.

Katır üstünde yolculuk yapan 8 yaşındaki İsa Takavitoğlu ise "Dedemin atına bindim, yaylaya gidiyorum." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :