Antalya'da toplu açılış töreni

Antalya'da toplu açılış töreni

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:"Hep birlikte sadece Türkiye'nin geleceğini oylamayacağız, içeride ve dışarıdaki hainlere, Türkiye karşıtlarına en güçlü cevabı vereceğiz"- "İstikrarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bugün Türkiye güçlüyse, Türkiye'de istikrar var

ANTALYA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hep birlikte sadece Türkiye'nin geleceğini oylamayacağız, içeride ve dışarıdaki hainlere, Türkiye karşıtlarına en güçlü cevabı vereceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Antalya'nın Kepez ilçesindeki Seyhan Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Antalyalılar ile hep birlikte çalıştıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye büyüdükçe Antalya'nın geliştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye, Türkiye'den büyüktür." sözünü hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin büyüdükçe sadece 80 milyon vatandaşın değil, dünyanın her yerindeki mazlumların da yalnız olmayacağını belirtti.

Türkiye'nin gariplerin, kimsesizlerin, mazlumların da vicdanı olduğunu ve olmaya da devam edeceğini bildiren Mevlüt Çavuşoğlu, 100 yıldır bekleyen evladı fatihanların da yalnız olmadığını vurguladı.

Ecdadın inşa ettiği eserlerin güçlü Türkiye sayesinde tekrar ihya edildiğinin altını çizen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Atalarımızın isimlerini yaşatıyoruz ama bizim daha güçlü olmamız gerekiyor. İstikrarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bugün Türkiye güçlüyse, Türkiye'de istikrar varsa bu, milletimizin sayesindedir. AK Parti 15 senedir milletimizin desteğiyle iktidarda olduğu için güçlüdür. Bugün tüm zorluklara rağmen içeriden ve dışarıdan engellemelere rağmen Türkiye emin adımlarla yoluna gidiyorsa, Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz olduğu içindir ama bizim sistemi de güçlendirmemiz lazım. O nedenle 16 Nisan'da hep birlikte sandığa gidip ne diyeceğiz? Yurt dışında görüyorsunuz, Avrupa ülkelerini görüyorsunuz, bu seçimde neden taraf tutuyorlar biliyor musunuz? Neden bizleri engellediler? Şu an aramızda olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza karşı yapılanları unuttun mu Antalya? Dışişleri Bakanının uçağını neden iptal ettiler düşündün mü Antalya?"

- "Avrupa 'hayır'da taraf tuttu"

Avrupa'nın güçlü, bağımsız Türkiye'den korktuğunu, kendi kararını kendisi alan Türkiye'yi kabullenemediğini ama kabulleneceklerini belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa'nın Türkiye'deki referandum için "hayır"da taraf tuttuğunu söyledi.

Vatanına, milletine, bayrağına her zaman sahip çıkan Antalya'nın 16 Nisan'da "evet" diyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Hep birlikte sadece Türkiye'nin geleceğini oylamayacağız, içeride ve dışarıdaki hainlere, Türkiye karşıtlarına en güçlü cevabı vereceğiz. Bizi engelleyen, engellemeye çalışan ama PKK'sına, FETÖ'süne sahip çıkan bu Batı'lılar, Türkiye'yi çok sevdiği için mi bunlara sahip çıkıyor? Peki bunların sahip çıktığı PKK, Kandil'de ve her yerde 'hayır' için çalışırken, vatanını seven benim Antalyam 16 Nisan'da ne diyecek? 15 Temmuz'da Türkiye'yi ele geçiremeyen ama 'Türkiye zayıflarsa tekrar ele geçiririm' diye hayal kuran hain FETÖ'nün hayallerini gömmek için ne diyoruz 16 Nisan'da?"

Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'nın her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu ve Türkiye'ye sahip çıktığını ifade etti.

Antalya'nın demokrasisine her zaman sahip çıktığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Biz Antalya'da tarım, turizm yaparız, dağın arkasında koyun keçi güderiz ama adam gibi adamların arkasından gideriz. Recep Tayyip Erdoğan gibi liderlerin arkasından gideriz." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de görev döneminde gerçekleştirdikleri önemli projeleri anlatarak, "hayır" ile bir yere varılamayacağını, her şeyin "evet" ile başladığını ifade etti.

Bütün hizmetlere en büyük katkıyı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığını belirten Türel, "15 Temmuz şehitlerimizin yakınlarını ağırlıyoruz. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız inşallah." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :