Antalya'da toplu açılış töreni

Antalya'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Türkiye'nin tarihinde ilk defa milletiyle birlikte olan cumhurbaşkanı, hükümeti, Meclis'i sayesinde bir darbe girişimi akamete uğradı. Türk milleti istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkacağını içerideki ve dışarıd

ANTALYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin tarihinde ilk defa milletiyle birlikte olan cumhurbaşkanı, hükümeti, Meclis'i sayesinde bir darbe girişimi akamete uğradı. Türk milleti istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkacağını içerideki ve dışarıdaki tüm müstevlilere gösterdi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seyhan Caddesi üzerinde gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 11 aylık bir aranın ardından, Antalyalılarla beraber olmanın memnuniyetini duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 16 Temmuz'da Samuel Eto'o Vakfı'nın Kamerunlu çocuklar için gerçekleştireceği bir organizasyon dolayısıyla Antalya'da olacaklarını anımsatarak, "Fakat bir önceki gece Türkiye, tarihinin en alçak, en sinsi, en ahlaksız darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Feto ihanet çetesi mensupları devletin namuslarına emanet ettiği silahları milletimize doğrultarak darbe yapmaya kalktılar." diye konuştu.

- "Emanete halel getirmedik, ülkemizi bu hainlere bırakmadık"

Darbe teşebbüsü sırasında TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin emniyet teşkilatı binalarının, Marmaris'te konakladıkları otelin, Türksat binasının bombalandığını anlatan Erdoğan, "Ankara'da, İstanbul'da vatandaşlarımıza ateş açtılar, tanklarla, zırhlı araçlarla üzerilerinden geçtiler. F16'larla bombaladılar, helikopterlerle taradılar ancak tüm kalleşliklerine, tüm alçaklıklarına rağmen Türkiye'yi teslim alamadılar. Emanete halel getirmedik, ülkemizi bu hainlere bırakmadık." değerlendirmesinde bulundu.

Milletle bir ve beraber olarak darbecilerin karşısına dikildiklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin tarihinde ilk defa milletiyle birlikte olan cumhurbaşkanı, hükümeti, Meclis'i sayesinde bir darbe girişimi akamete uğradı. Türk milleti istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıkacağını içerideki ve dışarıdaki tüm müstevlilere gösterdi." dedi.

Antalya'nın da demokrasi mücadelesinde ön saflarda yer aldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Darbe girişiminde ülkesinin ve milletinin safında savaşan Antalyalı bir polis memurumuzla bir üniversite öğrencimiz de şehit oldu. Ne diyordu o akşam Türkiye? 'Arkadaş yurduma alçakları uğratma, sakın, siper et gövdeni dursun bu hayasızca akın, doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın, kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın'. İşte siz bunu yaptınız ve o Feto terör örgütü bu milleti teslim alamadı."

- "Öyle durup dururken bu topraklar vatan olmadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir tarafta bayrağımız, öbür tarafta şehitlerimiz, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Öyle durup dururken bu topraklar vatan olmadı." dedi.

Vatandaşların, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklindeki tezahüratları üzerine Erdoğan, "Antalya, bilesiniz ki cumhurbaşkanınız beşer planında bugüne kadar kimsenin önünde eğilmedi. Biz ancak Rabbimizin karşısında rüku da eğiliriz, secdede eğiliriz. Bundan sonra da inşallah bu yolculuğumuzu hep beraber böyle yürüteceğiz. Buradan bir kez daha tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :