Antalya'da terör saldırılarına tepki

Antalya'da terör saldırılarına tepki

Kent merkezinde iki yürüyüş düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya'da sivil toplum kuruluşları (STK) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, terör saldırılarına tepki amacıyla yürüyüş düzenledi.

Aydın Kanza Parkı'nda toplanan çeşitli STK'ların üyelerinden oluşan grup, Konyaaltı Şehitlik Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte yaklaşık 500 kişilik motosikletli grup, "Ateş tüm vatanı sardı ama düştüğü yeri yaktı", "Terörün her türlüsünü lanetliyoruz" pankartları taşıdı.

Grup adına konuşan Ahmet Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümünde cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andıklarını söyledi.

Milli bayramları bile huzur ve gönül rahatlığıyla kutlayamadıklarını belirten Çelik, "Bayram, 'neşe, coşku ve sevinç' demek. Nasıl yaşayalım, nasıl sevinelim? Güzel vatanımızın bağrında onlarca yıldır devam eden, askerlerimize, polislerimize ve masum vatandaşlarımıza kurşun sıkan terör örgütlerini lanetliyoruz" diye konuştu.

Çelik'in terör saldırıları nedeniyle vatandaşları sağduyuya davet etmesinin ardından grup, dağıldı.

- TGB'lilerden "Hepimiz Mehmetçiğiz" yürüyüşü 

Antalya Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanan TGB üyesi grup da "Hepimiz Mehmetçiğiz" pankartı açarak, Türk bayrakları, şehitlerin posterleri ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan, sana canım feda" sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

TGB İl Başkanı Fatih Bozlar, Attalos heykeli önünde grup adına yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı buruk şekilde kutladıklarını söyledi.

Yürüyüşü Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerine destek vermek amacıyla düzenlediklerini belirten Bozlar, PKK'nın sözde özerklik ilan ettiğini ve silahlarla poz vererek halka meydan okuduğunu anımsattı.

Zafer Bayramı'nın sağladığı iradenin temsilcileri olduklarını aktaran Bozlar, "Bizler PKK'ya karşı savaşan askerleriz. Hepimiz Mehmetçiğiz" dedi.

Türkiye'nin sahipsiz olmadığını ifade eden Bozlar, "Türkü'yle, Kürt'üyle bu memleket bizim. Mehmetçik yalnız değildir. Mehmetçik, bizi eşitleyen, bizi kardeşleştiren değerdir. Mehmetçik, bağımsız bir ülkede özgür yaşamın teminatıdır. Türkiye'nin bölünmesine karşı birlik ve beraberlik için ayağa kalkalım" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı