Antalya'da Sezgi Kırıt'ın öldürülmesi davası

Antalya'da Sezgi Kırıt'ın öldürülmesi davası

Tecavüz edilerek öldürülen Kırıt'ın cinayetiyle ilgili tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da, 2009'da 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın tecavüz edilerek öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 3 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Mutlu Kurtlar, Osman Küçük ve Emine Karpi ile maktulün annesi Hanife, babası Sinan ve kız kardeşi Sevgi Kırıt hazır bulundu.

Duruşmaya, müşteki avukatı Sibel Önder ile başta Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatları olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun yetkilisi de katıldı.

Önder, adli tıp raporuna göre Sezgi Kırıt'ın yüzünde darp izlerinin bulunduğunu ve dişlerinin kırık olduğunu belirterek, bu izlerin sebebinin sanıklara sorulmasını istedi.

Avukatın sorusunu yanıtlayan sanık Kurtlar, maktulun yüzünde sivilce yaraları bulunduğunu, göz altlarının da mor olduğu gördüğünü kaydederek, dişlerinin kırık olması hakkında ise bir bilgisinin olmadığını savundu.

KADEM avukatı Pınar Hacıbektaşoğlu ise sanıklardan Karpi'ye, bir anne olarak cinayete kurban giden kızın gece evinde neden kalmasına müsaade ettiğini ve evine göndermediği sorusunun sorulmasını talep etti.

Emine Karpi, bunun üzerine Sezgi Kırıt'ın evine geldiğini, birkaç dakika sohbet ettikten sonra kızın banyoya geçtiğini ve daha fazla konuşmadığını söyleyerek, "Gece bir ara seslere uyandığımda uyku sersemliği ile Sezgi'yi diğerleri ile muhabbet ederken kısa bir süre gördüm. Sezgi Kırıt'ın ne amaçla evime geldiğini bilmiyorum, dolayısıyla yaşının kaç olduğunu da bilmiyorum." yanıtını verdi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 23 Aralık'a ertelendi.

Duruşma sonunda aralarında avukatların da bulunduğu kadın derneklerinin temsilcileri, kadın cinayetlerine tepki olarak üzerinde "Sezgi için adalet" yazan pankart açtı.

Avukat Sibel Önder, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildiğini kaydetti.

Sezgi Kırıt'ın adalet ve birlik için bir simge haline geldiğini vurgulayan Önder, "Sezgi, kirli nefeslerin kirli hedefleri uğruna yok edilmiştir ama artık temiz nefeslerin temiz hedefleri üzerinde yol almakta. Özgecan, Münevver, Sezgi ve daha sayamadığımız bir çok katledilmiş kadın veya katledilecek bütün kadınlar adına savaşımız devam edecek." diye konuştu.

Avukat Pınar Hacıbektaşoğlu ise KADEM olarak "katillerin hak ettikleri en ağır caydırıcı cezayı almalarını" istediklerini söyledi.

Sezgi Kırıt cinayetinin aydınlatılmasında ihmali olan tüm yetkililer hakkında soruşturma açılarak gereğinin yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Bu konuda emsal bir dava olan Özgecan davasında olduğu gibi hiçbir zanlıya indirim uygulanmadan, suçlulara ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesini bekliyoruz." dedi.

Antalya'da, Ağustos 2009'da evden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 16 yaşındaki Sezgi Kırıt'ın cesedi, Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Koçtepe köyünde tanınamaz halde bulunmuştu. Olayla ilgili 1'i kadın 3 kişi gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :