Antalya’da sarp arazide çıkan yangında hortum taşıma seferberliği

Antalya’da sarp arazide çıkan yangında hortum taşıma seferberliği

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Altınyaka bölgesindeki dağlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Altınyaka bölgesindeki dağlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Orman Bölge Müdürlüğü işçileri ve vatandaşların sarp alanda hortum taşıma ve söndürme çalışmaları komandoların eğitimini aratmadı.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.30 sırasında Konyaaltı ilçesi Altınyaka Dağı'ndaki çalılık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Alevler, şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayılmaya başladı. Bölgedeki esnafın haber vermesiyle yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etmeye başladı. Ekipler yangının çamlık alana sıçramaması için büyük çaba harcadı. Kuru ot ve çalıların yanması nedeniyle yangın dağın yüksek kesimlerine doğru devam etti. Yaklaşık 600 metreye kadar ulaşan alevleri söndürmek için itfaiyecilerle birlikte vatandaşlar da seferber oldu. Hortumlar vatandaşların da yardımıyla elden ele sarp alana taşındı. Dik ve kaygan zeminde yapılan hortum taşıma ve söndürme çalışmaları askeri eğitimi aratmadı. 4 saatte söndürülen yangında yaklaşık 1 hektarlık alan zarar gördü.

Vatandaşlar hortum taşıdı

Yangında hortum taşıyan vatandaşlardan elektrik ustası Abdurrahman Kapan, ağaçlar yanmasın diye itfaiyeye yardımcı olduklarını belirterek, doğa sevgisinin önemli olduğunu belirtti. Mehmet Kıldıran ise yangını görünce itfaiyeye yardım etmeye geldiğini dile getirerek, dik yamaçta hortum taşımanın zor olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı