Antalya'da sağlık kampüsü için yer belirlendi

Antalya'da sağlık kampüsü için yer belirlendi

ANTALYA (AA) - Antalya'da yapılacak bin yataklı sağlık kampüsünün yeri belirlendi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez ilçesi Göçerler Mahallesi'nde...

ANTALYA (AA) - Antalya'da yapılacak bin yataklı sağlık kampüsünün yeri belirlendi. 

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez ilçesi Göçerler Mahallesi'nde yer alan 372 bin 916 metrekarelik taşınmazın Sağlık Bakanlığı adına tahsisi için ön izin alındı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında Antalya'da 400 yataklı genel hastane, 200 yataklı psikiyatri hastanesi, 150 yataklı rehabilitasyon hastanesi, 100 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi, 100 yataklı onkoloji hastanesi ve 50 yataklı yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi olmak üzere bin yataklı sağlık kampüsü yapılması planlanıyor.

İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ise sağlık kampüsü için Kepez ilçesi sınırlarında yer alan 372 bin 916 metrekarelik taşınmazın uygun görüldüğünü belirtti.

Hülür, alınan ön iznin ardından kesin izinle birlikte 2015 yılı içerisinde proje alımı ve ihalesinin yapılmasının öngörüldüğünü bildirerek, şunları kaydetti:

"Kepez'deki 372 bin 916 metrekarelik söz konusu taşınmazın Bakanlığımız adına tahsisi için ön izin alındı. Kesin izin için gerekli bilgi ve belgelerin hazırlık çalışmaları devam etmektedir. 1/25000 ve 1/5000 ölçekli imar değişikliği için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat edilmiş olup, Büyükşehir Meclisi'nden plan tadilatı onanmış ve 30 günlük askı süreci başlamıştır. Ayrıca 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği için Kepez Belediyesi'ne müracaat edilerek süreç tarafımızdan takip edilmektedir. Kesin izin alınmasının ardından 2015 yılı içerisinde proje alımı ve ihalesinin yapılacağını düşünüyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı