Antalya'da nitelikli dolandırıcılık iddiası

Antalya'da nitelikli dolandırıcılık iddiası

Yurt dışındaki firmadan, telefon sistemini hizmet dışı bırakarak kendi hesaplarına 72 bin 300 dolar aktardıkları öne sürülen 4 zanlı yakalandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da, internet ve telefon sistemini hizmet dışı bıraktıkları yurt dışındaki bir firmadan hesaplarına 72 bin 300 dolar aktardıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Daire Başkanlığı ekipleri, yurt dışında faaliyet gösteren firmanın telefon sistemine, hizmet dışı bırakma saldırıları (DDoS) düzenleyerek başka hesaba 72 bin 300 dolar aktarıldığı ve Antalya'daki bir banka şubesinden çekilmeye çalışıldığı tespit etti.

Bunun üzerine Antalya Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Parayı çekmeye çalışan Ç.K, S.Ş.A, A.O.K. ve Ukrayna vatandaşı Z.M. kent merkezinde gözaltına alındı.

Zanlıların üst aramasında 6 cep telefonu, 3 hafıza kartı, 6 SIM kart, 32 bin 920 dolar ve 500 avro, 3 banka kartı, para çekme makbuzu, bir şirkete ait evrak ve kaşe ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkeme heyeti, zanlılardan Ç.K'nın en geç 10 gün içinde 300 bin ABD dolarını maliye veznesine yatırıp makbuzunu dosyaya sunmasına karar verdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :