Antalya'da kuaförlere "çocuk gelin" ve aile şiddet eğitimi

Antalya'da kuaförlere "çocuk gelin" ve aile şiddet eğitimi

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesinin "Mor Makas Projesi" ile kentteki 600 kadın kuaförüne çocuk gelinler ve kadına yönelik şiddet ile mücadele amacıyla eğitim verilecek- Kuaförlerin, şiddetin neden olduğu morlukları kapatmak yerine bu durumdaki kadınlara y

ANTALYA (AA) - Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, çocuk gelinler ve kadına yönelik şiddet ile mücadele amacıyla Antalya'da yaklaşık 600 kadın kuaförü ile iş birliğine gidecek.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evlilikler ile mücadele için oluşturulan "Al Yazma Grubu", Antalya'da yaklaşık 600 kadın kuaförü ile "Mor Makas" isimli proje başlatacak.

Proje çerçevesinde, Al Yazma Grubu, kentteki bütün kuaförleri çocuk gelin ve kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirecek. Eğitimler ile kuaförlerin, şiddetin neden olduğu morlukları makyajla kapatmak, çocuklara gelin saçı yapmak yerine, mağdurlara yardım için başvuru yapabilecekleri yerler konusunda yol göstermelerinin sağlanması amaçlanıyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Mor Makas Projesi"nin karşılıklı bir öğrenme süreci olacağını kaydetti. Projenin, kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evlilikler konusunda kuaförlerin eğitilmesi gibi bir iddiaya sahip olmadığını ifade eden Uysal, "Sizinle birlikte kadın hikayeleri anlatsak, şiddete uğrayan, aşık olan engelli, yoksul, yavrusunu kaybetmiş kadın hikayelerini anlatsak kaç tane dramatik kitap ya da film çıkar." dedi.

Kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyada çok derin bir sorun olduğunu belirten Uysal, "Çok katmerli, belalı, sıkıntılı bir konu. Bu nedenle mücadelemizi hep birlikte vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Toplumda herkesin yaptığı meslek ile belli bir kamusal alana sahip olduğunu dile getiren Uysal, Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası ile hayata geçirilecek projenin, kentin daha barışçıl, daha az şiddet içeren bir yer haline gelmesi yolundaki adımlardan biri olacağını bildirdi.

Antalya Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Tolgahan Demir de şiddete uğrayan kadının, yaşadığı kendi suçu gibi düşünerek bunu saklama davranışına yöneldiğini belirterek, "Oysa kuaförde doğal ortam içinde paylaşımları daha da kolay olabilmektedir. Bu paylaşımlar sırasında önemli olan kadına doğru yaklaşabilmek, asla yönlendirme yapmadan doğru adreste buluşmalarını sağlamaktır. Bu noktada meslektaşlarımın gerekli duyarlılığı en üst düzeyde göstereceğine inanıyorum. 'Susma haykır, kadına şiddete hayır. Susma haykır, çocuk gelinlere hayır' duyarlılığımızın karşılık duyması en büyük arzumuzdur." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :