Antalya'da "Kaleiçi Old Town Festivali" başladı

Antalya'da "Kaleiçi Old Town Festivali" başladı

Antalya'nın tarih turizmini canlandırmak için ilk defa düzenlenen "Kaleiçi Old Town Festivali" Küba'nın katılımıyla başladı- Küba Büyükelçisi Casals:- "Biz tarihsel olarak birlikteyiz, Mustafa Kemal Atatürk'ten başlayan geçmişimiz var. Mustafa Kemal Atatü

ANTALYA (AA) - Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen "Kaleiçi Old Town Festivali" başladı.

Antalya'da Hadrianus kapısı girişinde, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Küba Büyükelçisi Gonzalez Casals ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla festivalin startı verildi. Konuklar, Bizans döneminin canlandırıldığı seremoniyle Hadrianus kapısında festival alanına giriş yaptı.

Festivalde konuşma yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Antalya'nın tarihi bir kent olduğunu, insanların da tarihin derinliklerinde hemen yanı başında bu tarihin içinde yaşadığını söyledi.

Antalya'nın çevresinde 400'ün üzerinde tarihi kent olduğunu belirten Uysal, "Bunların en önemlisi Kaleiçi'dir ve kültürü yaşayan bir antik kent durumundadır. Burası tarihin yaşandığı antik kent, dünyada çok az sayıda böyle kent var. İşte biz de bu kültür hazinesinin ortasında yaşıyoruz." dedi.

Uysal, Antalya'nın denizinin, kumunun ve tesisinin çok önemli olduğunu, onlarla büyük başarılar kazandıklarını buna karşılık da artık Antalya'nın turizminin yılın 5 ayına sıkışan, sadece deniz ve kumdan ibaret olan bir turizm olmaması gerektiğini dile getirdi.

- Tarih kokan şehrimize gelsinler

Antalya'da 12 ay turizm olması gerektiğini vurgulayan Uysal, şöyle konuştu:

"Bütün bu kültürel güzellikleri, değerleri ve doğamızı bütün dünya ile paylaşmak istiyoruz. Bugün Antalya Kaleiçi'nin dünyadaki bütün antik kentlerle entegre etmek istiyoruz. Hem kültürel açıdan hem de entellektüel açıdan bunu yapmak istiyoruz. Çünkü insanların sadece denizimize kumumuza değil tarihi kokan şehrimize gelsin istiyoruz. Diğer Avrupa ülkelerinde nasıl turizm varsa bizde de o olsun istiyoruz. Yıllarca duyarsız kalınan bu tarihi alanı bu şekilde bir festival etkinliğiyle ilkini başlattık. Dünyaya entegre olma çalışmalarımız bu şekilde devam edecek."

Küba Büyükelçisi Gonzalez Casals ise ilk kez gerçekleştirilen bir festivalde onur konuğu olarak bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Küba ile Türkiye'nin ne kadar coğrafi olarak da uzak olsa duygusal olarak birbirimize çok yakın iki millet olduklarını vurgulayan Casals, "Biz tarihsel olarak birlikteyiz, Mustafa Kemal Atatürk'ten başlayan geçmişimiz var. Mustafa Kemal Atatürk Küba halkı için de önemli biridir. Küba devriminde Mustafa Kemal Atatürk'ün izleri her zaman var."

Festivalde, Küba'dan gelen dans ve müzik grupları Antalyalılara eğlenceli zaman yaşattı. Festival 8 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :