Antalya'da FETÖ/PDY operasyonu

Antalya'da FETÖ/PDY operasyonu

Antalya'nın Kemer ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kemer ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2'si kadın 4 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) sözde "imamı" olduğu belirtilen eski komiser S.B'nin, 1 Haziran'da Kemer'de lüks bir otelde yakalanmasının ardından yürütülen soruşturma neticesinde, Kemer Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından söz konusu otele operasyon düzenlendi.

Operasyonda, otelin sahibi Ahmet Ö, otel genel müdürü Gamze S, otelin muhasebe müdürü Cennet N. ve otel personeli Süleyman D. gözaltına alındı.

FETÖ'ye üye olmak ile yardım ve yataklık suçlamalarıyla gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, S.B'nin otelde tatil yapmadığı, muhasebeci olarak çalıştığı iddia edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan ve komiser olarak görev yaparken Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) sözde "imamı" olduğu belirtilen eski komiser S.B, 1 Haziran'da Kemer'de lüks bir otelde yakalanmıştı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirlenen S.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :