Antalya'da canlı yayında ihale yapıldı

Antalya'da canlı yayında ihale yapıldı

Kepez Park Orman Projesi'nin inşası için yapılan ihale, şeffaf bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla yerel televizyon kanallarından canlı yayınlandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da Kepez Park Orman Projesi'nin inşası için ihale yapıldı.

Kepez Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında inşaatın yaptırılması ve 25 yıl süreyle kiraya verilmesini kapsayan ihale, encümen toplantı salonunda gerçekleşti. Üç firmanın katıldığı ihale, yerel bir televizyon kanalı, belediye internet sayfası ve sosyal medyadan canlı yayınlandı.  

İhale Komisyonu Başkanı Serhat Demir, projenin, Orman Genel Müdürlüğü'nün, Fatih Mahallesi'nde "Meşe Kapısı" olarak bilinen alanda, belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 227 bin metrekarelik alana yapılacağını söyledi.

Demir, projenin yaklaşık bir yıl önce başlatıldığını ifade ederek, "Hazırlanan proje Orman Genel Müdürlüğü'ne sunulmuş, genel müdürlük projeyi uygun bularak onaylamıştır. Daha sonra belediye meclisimiz, projenin yapılacağı yerin alternatif turizm alanı olması nedeniyle projenin 25 yıla kadar yapım karşılığı işletme hakkının kiraya verilmesi kararı aldı" dedi.

- "İhalenin yıllık muhammen bedeli 620 bin lira"

İhalenin yıllık muhammen bedelinin 620 bin lira olarak belirlendiğini kaydeden Demir, "İdaremizin yıllık kira bedeline her yıl TÜFE oranında yapılacak artışlarla elde edeceği kira geliri kabaca bir hesapla 30 milyon liranın üzerinde olacaktır. Kira gelirine, yapım ve diğer dolaylı giderleri eklendiğinde kamunun kazancı çok daha fazla olacaktır" diye konuştu.

Demir, ihalenin Antalya'da bir ihalenin, ilk kez görsel medya organları tarafından canlı yayınlandığına da dikkati çekti.

- Yıllık kira 632 bin lira

İdeal Yatırım ve Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, üçüncü turda verdiği 630 bin liralık teklifle ihaleyi alan şirket oldu. Komisyon Başkanı Demir'in, iyi niyet teklifinde bulunmasından sonra ihaleyi alan firmanın temsilcisi Uğur Kendirli rakamı 632 bin liraya çıkardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı