Antalya'da babasını öldüren sanık hakim karşısında

Antalya'da babasını öldüren sanık hakim karşısında

Küçük kardeşini Gaziantep'te yaşayan annesinin yanına götürmesine izin vermeyen babasını bıçakla öldüren sanığın yargılanmasına başlandı

ANTALYA (AA) - Antalya'da küçük kardeşini Gaziantep'te yaşayan annesinin yanına götürmesine izin vermeyen babasını bıçaklayarak öldüren sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yunus Kaya, taraf yakınları ve avukatları katıldı.

Sanık Kaya, duruşmadaki savunmasında, 3 kardeş oldukları ve babalarından sürekli baskı gördüklerini öne sürdü. Bu nedenle annesinin babasından boşandığını belirten Kaya, çocukların vekaletinin de annesine verildiğini söyledi.

Kardeşi Enis'in daha iyi bir eğitim almak için babasının yanına gittiğini anlatan Kaya, "Okullar bitmek üzeriydi ve askerliğim de bitmişti. Ben de kardeşimi almak için babamın yanına gittim ama eve gittiğimizde 'Değil sen, feriştahı gelse benden çocuk alamaz.' diye bağırarak tokat atmaya başladı." dedi.

Aralarındaki kavganın gittikçe büyüdüğünü, olaya şahit olan üvey annesi ve kardeşi Enis'in kendilerini ayırmaya çalıştığını belirten Kaya, babasının bu sırada yatak odasında bulunan silahı almak için odaya yöneldiğini ancak kilitli olması nedeniyle silahı alamadığını ifade etti.

Kaya, kavganın mutfakta da devam ettiğini, kurtulmak için tezgahın üzerindeki bıçağı alarak babasına vurduğunu ve kardeşini de alarak olay yerinde kaçtığını kaydetti.

Sanık Kaya, kötü bir niyetinin olmadığını, sadece kardeşi Enis'i alarak "güzel bir hayat" yaşamak istediğini savundu.

Tanık olarak dinlenen sanığın annesi Hatice Tan da eski eşinin olay günü kendisini aradığı ve Enis'i vermeyeceğini belirttiğini anlattı.

Tan, "(Oğluna ne yapacağımı bir saat sonra duyarsın) diyerek telefonu kapattı." şeklinde konuştu.

Duruşma eksik evrakın tamamlanması ve diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 5 Haziran'da Yunus Kaya, kardeşi Enis'i Gaziantep'te bulunan annesinin yanına götürmesine izin vermeyen babası Serdar Kaya'yı bıçaklayarak öldürmüştü. Olay üzerine Kaya, gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :