Antalya'da 7. Rus ve Türk Dostluk Festivali

Antalya'da 7. Rus ve Türk Dostluk Festivali

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Balcı:- "Ülkelerimiz arasında soğuk zamanlar geçti. Artık tam yaz mevsimi yaşanıyor ve tüm çiçeklerin açmasını bekliyoruz. Hem ekonomik, hem kültürel, hem de siyasi konularda çok umutluyuz"

ANTALYA (AA) - Antalya'da 7. Türk ve Rus Dostluk Festivali düzenlendi.

Bir alışveriş merkezindeki festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi Bandosu'nun konseriyle başladı. Çocukların hünerlerini sergilediği yetenek yarışması ile devam eden festivalde, kukla gösterisi yapıldı.

Festivalde, Rus ve Türk mutfağının lezzetlerini tatma imkanı bulan konuklar, iki ülkeden miniklerin resimlerinin yer aldığı sergiyi de gezdi.

Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Irina Balcı, festivalin açılışı öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl etkinliğin 7'incisinin düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'deki Ruslar olarak dostluk için çalıştıklarını vurgulayan Balcı, Rus ve Türk halkları arasındaki kültür benzerliklerini ortaya koymak ve farklılıkları birbirine tanıtmayı amaçladıklarını kaydetti.

Türkiye'de yaşamaktan mutlu olduklarını ifade eden Balcı, çok sayıda Rus'un Türklerle evlendiğini ve bu evliliklerden çocukların dünyaya geldiğine değindi. Bu çocukların oldukça başarılı ve yetenekli çocuklar olduğunu belirten Balcı, "Bu etkinlik kapsamında sergiler açıp, yetenek yarışmaları yapacağız. Bu çocukların ne kadar yetenekli olduğunu göreceksiniz." dedi.

İki ülke arasında soğuk dönemler yaşandığını ancak bunların geride kaldığını kaydeden Balcı, "Ülkelerimiz arasında soğuk zamanlar geçti. Artık tam yaz mevsimi yaşanıyor ve tüm çiçeklerin açmasını bekliyoruz. Hem ekonomik, hem kültürel, hem de siyasi konularda çok umutluyuz." diye konuştu.

- "İki dışişleri bakanı ile de gurur duyuyoruz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Alanya'da Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesine de değinen Balcı, bu görüşmenin bir bölümünde yer aldıklarını ifade etti.

Görüşmeden dolayı çok mutlu olduklarını kaydeden Balcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü iki bakan arasında çok güzel bir enerji çıktı. Ekonomik sınırlamalar kalkacak. Suriye'deki problemlerde anlaşacaklar. Bizim topluluğumuz için de çok önemli şeyler söylediler. Ekonomik projelerin yanı sıra sosyal ve kültürel projeler de ortaya çıkacak. Bence Lavrov ve Çavuşoğlu dünyanın en başarılı iki dışişleri bakanı. Biz iki dışişleri bakanıyla da çok gurur duyuyoruz. İkisiyle de alakamız var çünkü Rusya'da doğduk, Türkiye'de yaşıyoruz. Artık iki ana vatanımız var. Güzel bir yaz sezonu ve iş birliği bekliyoruz. Her şeyin hallolmasını umuyoruz."

Festival, yarin yapılacak etkinliklerle sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :