"Antalya turizmine, 1 milyar dolarlık tanıtım oldu"

"Antalya turizmine, 1 milyar dolarlık tanıtım oldu"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:- "G20 Liderler Zirvesi, Antalya'nın turizm tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat, belki 1 milyar dolar veya avronun üzerinde tanıtım fırsatını Antalya en başarılı bir şekilde değerlendirmiş oldu"- "Gelecek sen

ANTALYA (AA) - AYŞE YILDIZ - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın turistik çekiciliğinin liderler üzerinde etki yarattığını belirterek, "G20 Liderler Zirvesi, Antalya'nın turizm tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat, belki 1 milyar dolar veya avronun üzerinde tanıtım fırsatını Antalya en başarılı bir şekilde değerlendirmiş oldu" dedi.

Türel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, G20 Liderler Zirvesi'nin organizasyon kabiliyeti itibarıyla güzel geçtiğini, başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Antalya'nın turistik çekiciliğinin liderler ve eşlerinin üzerinde önemli bir etki yarattığına dikkati çeken Türel, "Gelen giden heyetlerin hemen hemen hepsi, bütün liderler, 'En başarılı G20 zirvelerinden birisiydi' diye kanaatlerini paylaştı, biz de bununla iftihar ettik" dedi.

Zirvenin turizme ve ekonomiye önemli yansımalarının olacağını anlatan Türel, şöyle devam etti:

"G20 Liderler Zirvesi, Antalya'nın turizm tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat, belki 1 milyar dolar veya avronun üzerinde tanıtım fırsatını Antalya en başarılı bir şekilde değerlendirmiş oldu. Birçok lider, karşıladığımızda, inerken o havadan ilk görüntünün bırakmış olduğu intibayı bizlerle paylaştılar. Giderlerken de organizasyonun başarısı açısından bize hep teşekkürlerini ilettiler. Sayın Cumhurbaşkanımıza ikili görüşmelerde organizasyonun başarısıyla ilgili, heyetlerden edindiğimiz bilgiye göre, gerçekten çok güzel sözler söylemişler. Bu da bizim iftiharımız oldu."

EXPO 2016 Antalya ve NATO Zirvesi'nde de olduğu gibi, bu tür organizasyonları her zaman başarıyla yapabildiklerini vurgulayan Türel, Antalya'nın artık dünya süper ligine çıktığını vurguladı. Antalya'nın organizasyonlarda dünyanın en çok aranan şehirlerden olacağını ifade eden Türel, şunları söyledi:

"Gelecek sene zirve, Çin'de yapılacak. Çin heyetinden katılan arkadaşlar, bizim arkadaşlarımızla yaptığı sohbetlerde, 'Siz, çıtayı çok yükselttiniz, seneye biz ne yapacağız acaba' diye biraz espriyle karışık endişelerini paylaşmışlar. Hatta Çin heyeti biraz erken gelmişti, bizim yaptığımız hazırlıkların fevkalade hızlı gittiğini görünce bir gün bakıp, ertesi gün çok farklı bir görünümle karşı karşıya kalınca, hayretlerini gizleyememişler. 'Gelecek sene, bize de gelip hiç olmazsa danışmanlık yapar mısınız' diye kanaatlerini iletmişler. Gerçekten altyapısıyla üstyapısıyla çok hızlı çalışıldı. Çok hızlı bir sürede Antalya, bu zirveye hazırlandı. Başarıyla hazırlandığını da zirve sonunda hep birlikte görmüş olduk."

- "Antalya, G20 zirveleri içerisinde tarihi bir yer almıştır"

Türel, zirve süresince havalimanında, ulaşımda ve güvenlikte aksama yaşanmadığına dikkati çekerek daha önce Davos Zirvesi'ne ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katıldığını hatırlattı. 

Genel Kurul toplantısı öncesinde Birleşmiş Milletler binasının etrafında hayatın durduğunu anlatan Türel, "Bırakın trafiğin akmasını, neredeyse uçan kuşun bile girmesi yasaklanıyor. Antalya'da bu hissedilmedi bile çünkü Antalya, çok önemli bir turizm sirkülasyonuna sahip bir şehir. Yaz aylarında yüksek sezonda 150 bin kişi, bir günde Antalya'ya geliyor ve gidiyor, Antalya, bunu hissetmiyor bile. Belek, tabii bu konuda zirvenin yapıldığı yer, ayrıcalıklı bir alandı" diye konuştu.

Türel, zirve dolayısıyla Antalya'ya önemli yatırımlar yapıldığını belirterek iki ayda 90 bin ton asfalt döktüklerini, 30 kilometreye yakın yol asfaltladıklarını söyledi.

Alt ve üstyapı hizmetlerinin Antalyalılara G20 hediyesi olduğunu ifade eden Türel, Antalya isminin artık G20 zirvelerinde yerini aldığını dile getirdi. Türel, "Antalya, zirvesinde alınmış kararlar 20, 30 sene sonra bile gündeme geldiğinde 'Antalya zirvesinde böyle konuşulmuştu' diye mutlaka Antalya'dan bahsedilecek. O açıdan Antalya, G20 zirveleri içeresinde tarihi bir yer almıştır" görüşünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı