"Antalya Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı"

"Antalya Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı"

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı:- "İnşallah daha da güçlenerek çıkacağız bu krizden. Antalya, bundan çok şey kazanarak çıkacak. Şimdi kaybediyoruz gibi görünüyoruz ama yok, daha sonra bundan kazançlı çıkacağız inşallah"

ANTALYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya gelerek, yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini değerlendirdi.

Kentteki temaslarını sürdüren Avcı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, oteldeki iftar programında turizm temsilcileriyle bir araya geldi.

Yemeğin ardından turizmdeki sıkıntıları değerlendirmek üzere "Antalya Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı"na geçildi.

Basına kapalı toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Avcı, Antalya'da özellikle turizm sektörünün önde gelen temsilcileriyle, kurumların, derneklerin ve birliklerin temsilcileriyle bir araya geldiklerini, geniş katılımlı istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda genel olarak Türkiye'de turizmin içinden geçmekte olduğu darboğazın nedenleri ve mümkün olan tedbirler üzerinde konuştuklarını anlatan Avcı, özel olarak da Antalya'da turizmin sorunları ve sorunları aşmak için ne tür tedbirler alınması gerektiği konusunda çok açık yüreklilikle değerlendirme yaptıklarını vurguladı.

Avcı, toplantıda katılımcıların görüşlerini, eleştirilerini, önerilerini kendileriyle ayrıntılı biçimde paylaştıkları ve muhtemel çözüm yolu tekliflerini de aktardıkları için teşekkür etti.

Daha önce İstanbul'da da Türkiye genelinden sektörün önde gelen temsilcileriyle bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Avcı, o toplantıda her ay sektör temsilcileriyle toplantıları tekrarlama kararı aldıklarını anlattı.

Antalya'nın Türkiye'de turizmin kalbi olduğuna dikkati çeken Avcı, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla buradaki turizm temsilcilerinin, kanaat önderlerinin değerlendirmeleri bizim için çok önemli. Onlar bugüne kadar aldığımız tedbirler konusundaki teşekkürlerini ilettiler, beklentilerini, yeterli buldukları ve bulmadıkları tedbirler konusundaki görüşlerini bizimle paylaştılar. Üzerinde en fazla durulan konu, turizm, biliyorsunuz mevsimselliği çok yoğun bir sektör. Dolayısıyla bu alanda yapılacak düzenlemelerin olabildiğince sektör tarafından bilinmesinde fayda olduğunu özellikle vurguladılar. Bazı tedbirlerin önceden açıklanmasının getireceği yararın daha da artıracağını özellikle vurguladılar.

Uçaklara verdiğimiz desteklerin artırılmasını olumlu bulduklarını ancak bunun 2017'ye de teşvik edilmesi gerektiğini vurguladılar."

- Pazar çeşitliliği

Pazarın çeşitlendirilmesi konusunda da görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Avcı, bugüne kadar dar alana sıkıştırdıklarını, oysa altyapının bütün dünyaya hizmet verebilecek, farklı pazarlara yönelebilecek zenginlikte olduğunun değerlendirildiğini söyledi.

Avcı, "Hem turizm altyapısı olarak hem de turizm ürün çeşitliliği bakımından bütün dünyaya seslenebilecek bir ülke olmamıza rağmen, bugüne kadar kendimizi çok dar bir alana sıkıştırdığımızı, krizin de veya içinde bulunduğumuz sıkıntıların da bu alan sıkışmasından kayaklandığını hep birlikte tespit ettik. Dolayısıyla hedef kitlemizi çeşitlendirmek, ürün çeşitliliğimizi bu çeşitli pazarlarda daha yoğun biçimde tanıtmak konusunda fikir birliğinde olduğumuzu gördük." diye konuştu.

Likya Müzesi'nin açılışını yaptıklarını, bütün Türkiye'nin nasıl bir ürün çeşitliliğine sahip olduğunu gösterdiğini aktaran Avcı, Antalya'nın doğal güzellikleriyle, dağıyla, ormanıyla çok cazip turizm alanı oluşturduğunu, kültürel altyapısının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Avcı, bölgenin kültür turizmi için de önemli destinasyon oluşturduğu halde bunun gereği gibi tanıtılamadığını ancak bundan sonraki süreçte tanıtma hamleleri yapacakları bilgisini paylaştı.

Sektörle bu konuda tam bir anlayış içinde olduklarını görmekten memnun olduğunu ifade eden Avcı, mevzuat değişikliği gerektiren öneriler de olduğunu, Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilecek öneriler bulunduğunu söyledi.

Avcı, bir gazetecenin bölgeyi "afet bölgesi" şeklinde nitelendirmesi üzerine, şöyle konuştu:

"Afet bölgesini kullanmak doğru değil, afet tabiri hoş bir tabir değil. Güzel olacak, Antalya çok kısa zamanda toparlayacak. Göreceksiniz, çok kısa zamanda toparlayacağız inşallah. İnşallah daha da güçlenerek çıkacağız bu krizden. Antalya, bundan çok şey kazanarak çıkacak. Şimdi kaybediyoruz gibi görünüyoruz ama yok, daha sonra bundan kazançlı çıkacağız inşallah."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :