"Antalya Otoshow" ve "Boat Antalya" fuarları açıldı

"Antalya Otoshow" ve "Boat Antalya" fuarları açıldı

TÜYAP Antalya Bölge Müdürü Sarpdağ:- "Çok farklı, üst segmentteki birçok markada araçlar burada. Otoshow bölümüne 14 marka, bot kısmına ise 50 firma katıldı"

ANTALYA (AA) - TÜYAP Fuarcılık tarafından düzenlenen Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı (Antalya Otoshow) ile Motorlu, Motorsuz ve Yelkenli Tekneler ve Su Sporları Fuarı (Boat Antalya) açıldı.

Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Otomobil Distribütörleri Derneği ve Antalya Deniz Ticaret Odası iş birliğiyle ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi'nde eş zamanlı olarak açılan fuarlarla deniz ve otomobil sektörüne hareketlilik kazandırılması amaçlanıyor.

TÜYAP Antalya Bölge Müdürü Osman Ali Sarpdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boat ve Otoshow fuarlarıyla, iki sektörün birbirini tamamlamasını hedeflediklerini söyledi.

Otoshow bölümünde lüks araçların da sergilendiğini belirten Sarpdağ, "Elektrikli, hibrit araçlar, kendi kendini şarj eden araçlar yarı elektrik, yarı hibrit araçlar var. Tesla araçlar sergileniyor. Notus gibi spor araçlar da sergileniyor. Çok farklı, üst segmentteki birçok markada araçlar burada. Otoshow bölümüne 14 marka, bot kısmına ise 50 firma katıldı. Ziyaretçilerimiz su sporlarından balıkçı teknelerine, lüks yatlara kadar bütün ürünleri bulabilecek." dedi.

Fuara katılan firmaların çeşitli kampanyalar düzenlediklerini bildiren Sarpdağ, ilk gün olmasına rağmen ilginin yüksek olduğunu, pazar günü sona erecek fuarlara 60 bin ziyaretçinin gelmesini beklediklerini ifade etti.

- "Yüzde 35'e varan indirimler var"

Bir denizcilik firmasının sahibi Hüsnü Çöllü de fuarda, tekne ekipmanları, dıştan takma motorlar, spor ekipmanları, şişme bot, ATV, UTV araçları başta olmak üzere denizin altında ve üstünde kullanılan bütün ekipmanları sergilediklerini söyledi.

Araçlardaki yüzde 25'lik vergi indirimine işaret eden Çöllü, bunun ciddi bir avantaj sağladığını, fuarda yüzde 35'e varan indirimler olduğunu dile getirdi.

Ziyaretçilerden Hüsnü Demirci, yeni araç almak için fuara geldiğini belirtti.

Fuarda estetik kaygısı olanlar için avantajlı ürünler bulunduğunu söyleyen Demirci, kendisinin araç alırken konforuna, donanımına ve güvenliğine önem verdiğini ifade etti.

Fuara İstanbul'dan Tesla ve Notus spor arabalarla katılan Onur Şahin de Tesla'nın yüzde 100 elektrikli araç olduğunu vurguladı. Elektrikli araca ilginin yoğun olduğunu ifade eden Şahin, "Yoğun talep alıyoruz. Fiyatlar 90 bin avro ile 250 bin avro arasında değişiyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :