Antalya ile Miami "kardeş şehir" oldu

Antalya ile Miami "kardeş şehir" oldu

ABD'nin Miami kenti ile Antalya, iki şehrin belediye başkanlarının hazır bulunduğu Miami'deki törende kardeş "şehir ilan" edildi

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Miami kentinde, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Miami Belediye Başkanı Tomas Regalado'nun hazır bulunduğu imza töreninde Antalya ile Miami arasında "kardeş şehir" protokolü imzalandı.

Florida eyaletinin Miami kentindeki Maimi Belediye Binasında gerçekleştirilen imza törenine Türel ve Regalado'nun yanı sıra çok sayıda Türk ve Amerikan toplum temsilcisi ile Türkiye'nin Miami Başkonsolosu Özgür Altan katıldı.

Törenin ardından kısa birer konuşma yapan iki belediye başkanı da imzaların hayırlı olması dileklerini ve atılan adımdan duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Türel ve Regalado, tören sonrası karşılıklı olarak birbirlerine hediyeler takdim etti ve aile fotoğrafı çekildi.

Kardeş şehir protokolünün imzalanması sürecinde Miami Belediye Başkanı Regalado, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Miami'ye Türel'i davet etmişti. Antalya-Miami kardeş şehir projesi, her iki kentin meclisleri tarafından daha önce kabul edilmişti.

ABD'nin en önemli turizm merkezlerinden Miami ile "Türkiye'nin turizm başkenti" Antalya arasında imzalanan anlaşmanın iki şehir arasındaki ticaret, turizm, eğitim ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :