Antalya Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması tamamlandı

Antalya Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulaması tamamlandı

DSİ Genel Müdürü Acu: - "Antalya verimli toprakları ile ülkemizin meyve ve sebze ambarıdır. DSİ olarak tarımının çok yaygın olduğu Antalya ilimizde yapmış olduğumuz baraj, gölet ve sulama projeleri ile çiftçimizin mahsulüne bereket katıyor, üründe çeşit v

ANKARA (AA) - DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Antalya Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulamasının tamamlandığını belirterek, baraj, gölet ve sulama projeleriyle çiftçinin mahsulüne bereket katıldığını, üründe çeşit ve kalitenin artmasının sağlandığını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, verim arttırıcı bir unsur olan sulamanın, modern girdilerin daha yoğun kullanımına olanak verirken, aynı zamanda, ürün çeşitlendirmesi ve yılda birkaç kez ürün almayı olanaklı kılması ile de bölgede tarımsal verimliliği ve üretimi birkaç kat arttıracağını vurguladı.

Acu, "Antalya verimli toprakları ile ülkemizin meyve ve sebze ambarıdır. DSİ olarak tarımının çok yaygın olduğu Antalya ilimizde yapmış olduğumuz baraj, gölet ve sulama projeleri ile çiftçimizin mahsulüne bereket katıyor, üründe çeşit ve kalitenin artmasına vesile oluyoruz." ifadesini kullandı.

Bu kapsamda Antalya Geyikbayırı Karadere Barajı ve Sulamasını tamamladıklarını belirten Acu, proje hakkında bilgi verdi.

Proje sayesinde Sinandeğirmenleri mevkisindeki 4 bin 130 dekar zirai alanın sulanacağına işaret eden Acu, barajın aynı zamanda yangın söndürme amacına yönelik de hizmet vereceğine değindi.

Acu, barajda su tutulmaya başlandığına dikkati çekerek, projenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :