Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel:

"Yeni bir sistem kuruyoruz, artık özellikle uydudan görüntü sistemiyle su birikintileri ve sinek yuvaları neredeyse bunları bizzat tespit edip, el bilgisayarlarıyla sahadaki arkadaşlarımız bu tespit edilen bölgelerde mücadele yapmaya yönelik bir altyapı ç

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, uydudan görüntü sistemiyle sinekle mücadele çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Biz bu mücadeleyi verirken, isim vermeyeceğim ama bazı belediyelerimizde sivrisinek yuvalarının kurulduğunu fotoğraflayarak tespit ettik" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi kasım ayı meclis toplantısının üçüncü oturumu, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü konferans salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş, kadına şiddetin önlenmesi gerektiğini söyledi. Öğretmenler Günü'nün anlam ve önemini belirten şiir de okuyan Beşiktaş, "Her yerde 'Antalya'ya iyi gelecek' yazıyor, sivrisinekler de Antalya'ya iyi gelecek mi?" diye sordu.

Talep ve temennilerin ardından konuşma yapan Başkan Türel de "Ruhi Bey espriyle 'Sineklerin Antalya'ya iyi geleceğini söyledi, ben de espriyle cevap vereyim. Hatta insan sağlığına iyi geldiğini söyleyeyim, Said Nursi'nin sinek risalesi var, insanlık için nasıl faydalığı olduğunu görürsünüz. Tabii espriyle cevap vermek istedim ama bizim işimiz sinekle mücadeledir" dedi.

Sivrisinekle mücadele için belediye olarak önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Türel, uydudan sinekle mücadele edeceklerini söyledi.

Türel, sivrisinekle mücadele için bütün tedbirleri aldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yeni bir sistem kuruyoruz, artık özellikle uydudan görüntü sistemiyle su birikintileri ve sinek yuvaları neredeyse bunları bizzat tespit edip, el bilgisayarlarıyla sahadaki arkadaşlarımız bu tespit edilen bölgelerde mücadele yapmaya yönelik bir altyapı çalışmasıyla ilgili ihalemiz gerçekleşti. Bundan sonra artık direkt adrese teslim sinek mücadelesini bu teknolojiyi kullanarak, yapabileceğiz. Tabii ki bu konuda maalesef birtakım sıkıntılar da yaşanmıştır. Yani biz bu mücadeleyi verirken, isim vermeyeceğim ama bazı belediyelerimizde sivrisinek yuvalarının kurulduğunu fotoğraflayarak tespit ettik. Adeta biz bu mücadeleyi veriyorken, birileri memleket sinekten kırılsın geçsin, vatandaş mağdur olsun noktasında girişimlerde bulunmuştur. Bunların fotoğrafları mevcuttur."

Lastiklerin içerisinde su birikintisiyle sivrisinek üreten belediyeler olduğunu öne süren Türel, "Bizim bundan habersiz olduğumuzu düşünmesinler, suçluyu korumayız ama mücadele ederiz" dedi.

Bunun üzerine toplantıda bir süre sinek üzerine tartışma yaşandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı