Antalya Bisiklet Turu sona erdi

Antalya Bisiklet Turu sona erdi

Turu Leopard Pro Cycling takımından Polonyalı Szymon Rekita, kazandı. Türk sporcular arasında en iyi dereceyi turu 65. bitiren Ahmet Örken yaptı

 

Antalya Bisiklet Turu'nu Leopard Pro Cycling takımından Polonyalı Szymon Rekita, kazandı. Uluslararası Bisiklet Birliğinin takviminde yer alan 2.2 kategorisindeki yarışın dördüncü ve son etabı olan Side-Antalya etabı, 157 kilometrelik parkurda gerçekleştirildi. Corendon Circus takımından Belçikalı sporcu Roy Jans, etabı 3 saat 26 dakika 21 saniye ile ilk sırada tamamladı. Genel klasmanda birinci olan Szymon Rekita, "Magenta" renkli mayoyu ülkesine götürmeye hak kazandı. Takımlar sıralamasında ise Lüksemburg ekibi Leopard Pro Cycling ilk sırada yer aldı. Turuncu renkli "Tırmanış" (Dağların Kralı) ve yeşil renkli "Antik Kentler" mayosunu Wiggins Lecol Takımı'ndan James Fouche kazanırken, sarı renkli "Sprint" mayosunun sahibi ise Monkey Town'dan Bas van der Kooij oldu. Yarış sonunda düzenlenen törende Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ile diğer yetkililer, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi.

AHMET ÖRKEN 65. BİTİRDİ

Antalya Bisiklet Turu'nda Türk sporcular arasında en iyi dereceyi Ahmet Örken yaptı. Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor sporcusu Örken turu 65. sırada tamamladı. Turda Konya Bisiklet Turunu Kalkındırma Spor Kulübü’nden Yunus Yılmaz 72, Salcano Sakarya Büyükşehir Belediyespor’dan Oğuzhan Tiryaki 76, Konya Bisiklet Turunu Kalkındırma Spor Kulübü’nden Abdülkadir Kelleci 119. oldu. 

Etiketler :