Antalya, 8. Uluslararası Cidde Turizm Fuarı'nda tanıtıldı

Antalya, 8. Uluslararası Cidde Turizm Fuarı'nda tanıtıldı

Fuarda, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının organizasyonunda açılan stantta Antalya'nın tanıtımı yapıldı

ANTALYA (AA) - Antalya, Ortadoğu ve Körfez pazarlarının en önemli turizm fuarlarından biri kabul edilen 8. Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde açılan 8. Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'nda BAKA organizasyonunda açılan stantta Antalya'nın tanıtımı yapıldı.

30 ülkeden yaklaşık 200 katılımcının yer aldığı fuarda açılan stantta, Antalya'nın yanı sıra Isparta ve Burdur da tanıtıldı. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan Antalya tanıtım filmine ilgi gösteren Suudi turizm profesyonelleri ile ziyaretçiler, Antalya'nın şelaleleri, ırmakları, dağlık ve ormanlık bölgeleri ile milli parkları hakkında bilgi aldı.

Turizmciler, fuarın beklentilerini karşıladığını, olumlu geri dönüşler aldıklarını ve yeni sezonda Körfez pazarından önemli ziyaretçi artışı beklediklerini ifade ettiler.

Geçen yıl yaklaşık 651 bin turistin Türkiye'ye geldiği Suudi Arabistan, turizm kaynak ülkelerini çeşitlendirmeye çalışan Antalya turizmi için büyük potansiyel arz ediyor. Suudi turistler, Antalya'ya daha çok bağlantılı seferler ile geldiklerini belirterek, Türk Hava Yolları'nın geçen yaz Riyad'dan başlattığı doğrudan Antalya'ya uçak seferlerinin bu yıl da devam etmesini, ayrıca Cidde'den de uçak seferlerinin konulmasını, mevcut haftalık sefer sayısının da artırılmasını talep etti.

Antalya'nın yanı sıra Trabzon, Elazığ, Samsun ve Bursa gibi illerin kalkınma ajansları, turizm ve seyahat acenteleri de 8. Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'nda yerini aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :