"Annemin Yarası" oyuncuları, Bosnalı sinemaseverlerle buluştu

"Annemin Yarası" oyuncuları, Bosnalı sinemaseverlerle buluştu

ZENİCA (AA) - 8. Türk Film Festivali kapsamında dün Bosna Hersek'e gelen "Annemin Yarası" filminin oyuncuları, bugün ülkenin orta kesimindeki Zenica şehrinde...

ZENİCA (AA) - 8. Türk Film Festivali kapsamında dün Bosna Hersek'e gelen "Annemin Yarası" filminin oyuncuları, bugün ülkenin orta kesimindeki Zenica şehrinde sinemaseverlerle buluştu.

Yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın yaptığı filmin oyuncuları Ozan Güven, Meryem Uzerli ve Bora Akkaş'a yoğun ilgi gösteren Zenicalılar, Multiplex Ekran Sineması'nda filmin özel gösterimine de katılma imkanı buldu.

Filmde "Mariya" karakterini canlandıran Uzerli, gösterimin ardından düzenlenen söyleşide, Bosna Hersek'te 1992-1995 yılları arasında yaşanan savaşa dair çok sayıda ilginç hikaye olduğunu belirterek, gelecekte de bu tarz projelerin hayata geçirilmesi temennisinde bulundu.

Hayatının büyük bir kısmını Almanya'da geçirdiğini ve savaş yıllarında yaşananları orada yakından takip ettiğini söyleyen Uzerli, "Senaryoyu okuyunca duygulandım ve bu projenin bir parçası olmak istedim. Böyle bir projeye imza attığım için çok mutluyum. Film bu sayede, zaman sınırı olmayan bir hal aldı." şeklinde konuştu.

"Borislav" karakterini canlandıran Güven de Bosna Hersek'in tarihini öğrenen hiç kimsenin, bu konuda kayıtsız kalamayacağını vurgulayarak, Bosna Hersek'e daha önce de geldiğini ve "Annemin Yarası" filmi ile bu ülkeye karşı sorumluluğunu yerine getirmek istediğini kaydetti.

Filmin çekimlerinin zor olduğunu söyleyen Güven, canlandırdığı "Borislav" karakterinin en zor sahnesinin, sevdiği kadını kaybettiği son sahne olduğunu aktardı.

Güven, filmin son sahnesinde de savaşın kazananının olmadığının görüldüğünü ifade ederek, hiç kimsenin savaştan yara almadan kurtulamadığını vurguladı.

Filmin konusu dolayısıyla Türk izleyicilerce de beğenildiğini aktaran Güven, "Bosna'daki savaşı konu alan hikayeler ilgimi çekerdi. Böyle bir hikayenin bana ulaşmış olması ve bu anlamda bir şeyler yapmış olmam beni çok mutlu ediyor." dedi.

Filmin ana karakterlerinden "Salih"i canlandıran Akkaş ise geçmişte Bosna Hersek'te yaşananlarla daha geç dönemlerde ilgilenmeye başladığını aktararak, "Bosna'daki savaşta iki yaşındaydım. Olaylar ilgimi daha geç dönemlerde çekmeye başladı." diye konuştu.

Senaryoyu ilk okuduğunda çok etkilendiğini aktaran Akkaş, canlandırdığı "Salih" karakteriyle empati kurmaya çalıştığını anlattı.

Güven, Uzerli ve Akkaş daha sonra da Yunus Emre Enstitüsünün Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe eğitim gören çocuklar ve Zenica Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileriyle bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :