Anneler ile kızlarını meslektaş yapacak proje

Anneler ile kızlarını meslektaş yapacak proje

Kadın Hareketi Derneğince, meslek liselerinde aşçılık okuyan kız öğrencilerin annelerine aynı alanda eğitim verilerek birlikte iş yeri açabilmelerine olanak sağlandı - Dernek Genel Başkanı Loğoğlu:- "Kadınlarımızın girişimci olması, kendi işlerini kurması

ANKARA (AA) - MELİKE KINACI - Meslek liselerinin pastacılık bölümünde eğitim gören kız öğrencilerin anneleri, Kadın Hareketi Derneğince aynı alanda verilen eğitim sayesinde sertifika alarak kızları ile çalışma hayatına atılma imkanı yakaladı.

Kadın Hareketi Derneğince düzenlenen, Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Aşçılık Akademisinin desteklediği "Tatlı Fikirler, Girişimci Kadınlar" projesi ile Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesi usta öğreticiler, kursiyer annelere 3 haftalık "pastacılık" eğitimi verdi.

Eğitim boyunca anneler, poğaça, börek, kek, kurabiye, tavuk göğsü gibi geleneksel tatlardan, cheesecake ve cupcake gibi son yılların popüler tatlılarına kadar yaklaşık 80 çeşit lezzetin yapımını öğrendi.

Kadın Hareketi Derneği Genel Başkanı ve Proje Koordinatörü Elif Loğoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meslek liselerinde pastacılık okuyan kız öğrencilerin annelerine eğitim vermek suretiyle, ileride bu kişilere birlikte yapabilecekleri meslek kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Usta öğreticilerin 15 kursiyere eğitim verdiğini vurgulayan Loğoğlu, "Onları hayata hazırlama amacıyla yola çıktık. Kadınlarımızı her durumda, her alanda destekleme amacıyla yola çıktığımız için de özellikle kadınlarımızın girişimci olması, kendi işlerini kurması, hayatlarını kendi ayakları üzerinde idame ettirebilmesi bizim için çok önemli. İnşallah bu eğitimden sonra, alacakları KOSGEB destekli girişimcilik sertifikasıyla da anne kız ilerde iş sahibi olacaklar." değerlendirmesini yaptı.

Kursiyerlerin alacakları sertifikayla yurt dışında bile işletme açabileceklerini anımsatan Loğoğlu, kadınların iş hayatına atılması ve ülke ekonomisine fayda sağlaması için desteklerinin süreceğini bildirdi.

Aşçılar Federasyonu Yöneti̇m Kurulu Üyesi Satılmış Çeribaşı da, kursiyerlerin aldıkları eğitimle butik bir pastaneyi çalıştırabilecek düzeye geldiğini, kursa katılan annelerin bir işletme açarak iş hayatında başarıyı yakalamalarını ümit ettiğini dile getirdi.

- "İleride bu işi yapmayı düşünüyorum"

Kursiyer annelerden Lale Arslan, aldıkları eğitimle işin püf noktalarını öğrendiklerini ve küçük bir işletme açacak düzeye geldiklerini anlattı.

Kurs sayesinde doğru bilinen yanlışları da görme imkanına sahip olduklarına işaret eden Arslan, şunları kaydetti:

"Evde amatörce yaptığımızda birçok şeyi dikkat etmeden yapıyorduk ama burada gerçekten yapım usullerine uyarak yaptığımızda çok farklı sonuçlar aldık. Bu da bize çok şey kattı. İleride bu işi yapmayı düşünüyorum. Aslında rehber öğretmenim ama kursta öğrendiklerimden sonra bunun çok daha keyifli bir iş olduğunun farkına vardım."

Proje kapsamında, kurs gören annelere ileriki günlerde KOSGEB tarafından "Girişimcilik Eğitimi" de verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :