Anneler Günü faciasının dava sonucunu adli tıp raporu belirleyecek

Anneler Günü faciasının dava sonucunu adli tıp raporu belirleyecek

Muğla'da 13 Mayıs 2017 tarihinde İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden yolcuları taşıyan otobüsün Sakartepe rampasında...

Muğla'da 13 Mayıs 2017 tarihinde İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden yolcuları taşıyan otobüsün Sakartepe rampasında kaza yapması sonucu 24 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, otobüs sahibi Bülent Çetindağ 17 aydır tutuklu olarak, turu düzenledikleri ileri sürülen Murat Ceylan ve Aysun Özkamalı da tutuksuz olarak yargılanıyor.

Adli Tıp'tan rapor bekleniyor

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan üçüncü duruşmaya kazada hayatlarını kaybedenlerin aileleri, sanık avukatı ve müşteki avukatları katıldı. Davada tutuklu yargılanan otobüs sahibi Bülent Çetindağ'ın avukatı, "Müvekkilim 17 aydır tutuklu. Tutukluluk hali cezalandırma boyutuna geçmemelidir. Müvekkilimin tutuksuz yargılanmasını talep ediyorum" dedi.

Dava sonunda adli tıp kurumundan raporların henüz gelmediği, ayrıca yeni tanıkların da dinlenmesi talebi üzerine dava 6 Aralık tarihine ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı