Anne ve bebeğinin ölümünde "ihmal" iddiası

Anne ve bebeğinin ölümünde "ihmal" iddiası

Edirne'de anne karnında ölen bebeği operasyonla alındıktan bir süre sonra hayatını kaybeden polis memuru kadının eşi, ihmalleri bulunduğu iddiasıyla hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu- Polis memuru Sevda Can için Edirne Emniyet Müdürlüğ

EDİRNE (AA) - Edirne'de anne karnında ölen bebeği operasyonla alındıktan bir süre sonra vefat eden kadının eşi, ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle hastane ve doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Edirne İl Sağlık Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma başlattı.

İddiaya göre, kendisi gibi polis memuru olan eşi Gürol Can ile özel bir hastaneye giden Sevda Can'ın karnındaki bebeğinin öldüğü belirlendi. Bebek, operasyonla alındı. Bunun ardından yoğun bakım ünitesine alınan Can, bir süre sonra iç kanama geçirdi.

Özel hastaneden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen polis memuru Can hayatını kaybetti.

Gürol Can, eşiyle bebeğinin ölümünde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle hastane ve doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

İl Sağlık Müdürlüğü'nün olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

- Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde tören 

Sevda Can için Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada, arkadaşları arasında çok sevilen polis memuru Can'ın hayatının baharında yaşamını yitirdiğini söyledi.

Doğumdan kaynaklanan ölüm olduğu için Can'nın şehit sayıldığını dile getiren Şahin ''Her şeyin bir sonu var. Ne desek boş gerçekten, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu kardeşimiz her şeye rağmen 'ben bu çocuğumu doğuracağım' dedi, hanımefendi bence şehit hükmündedir. Ben çok sevilen bu değerli polisimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına ve kocasına sabır diliyorum'' dedi

Konuşma sırasında zorlukla ayakta durduğu gözlenen Gürol ve oğlu Yiğitalp Can'ı yakınları ve polis memurları teselli etmeye çalıştı.

Törene, Can'ın ailesi ve meslektaşlarının yanı sıra, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sevda Can'ın cenazesi, İl Emniyet Müdürlüğündeki törenin ardından Mevlana Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Şehir Mezarlığa'na defnedildi.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı