Anne ve babalara rehberlik eden sitede akıl almaz makale: "Bebeğinizi cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştirin"

Anne ve babalara rehberlik eden sitede akıl almaz makale: "Bebeğinizi cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştirin"

Toplum ahlak yapımızı bozmaya çalışan çevrelere bir destek de anne ve babalara çocuk yetiştirmeleri konusunda rehberlik eden 'İlkadımların' adlı internet yayın organından geldi.

İstanbul Sözleşmesi ve 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projeleri ile meşrulaştırılmaya çalışılan eşcinsel sapkınların yaşam tarzlarına birçok kesimin desteği devam ediyor.

Anne ve babalara yönelik içerikler üreterek ailelere rehberlik eden 'ilkadımların' adlı internet yayın organında, 'Bebeğinizi Cinsiyet Kalıplarına Sokmadan Yetiştirin' başlığı ile bir makale yayımlandı. "Erkek ve kız rollerinin çocukların hayatta izleyecekleri yolları sınırlandırdığını öne süren 'İlkadımlarım' adlı portal, anne ve babalara 'Renkleri kategorize etmeyin.' önerisinde bulundu.

'Renkleri kategorize etmeyin'

Bebeği cinsiyet kalıplarına sokmamanın ilk yolunun renklerin kategorize edilmemesi olduğunun belirtildiği makalede, "Bebeğinizin ilk alışverişini yaparken size en çok sorulan soruların başında, 'Bebeğiniz kız mı, erkek mi?' sorusu gelir. Bu sorunun cevabının sizi mavi ya da pembe renklerle dolu iki ayrı yöne çekmesine izin vermeyin. Bebeğiniz rengarenk bir zihinle dünyaya gelecek. Onu kız ya da erkek rengi gibi kalıplara sokmayın ve kendi ışıltısını kaybetmemesini sağlayın. Bebeğiniz bu kalıpların dışında büyüdüğü zaman herkesin kendine özgü bir rengi yani karakteri olduğunun bilincinde olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

'Cinsiyetten bağımsız oyunlar oynatın'

Akıllara durgunluk veren önerilerin yapıldığı makaledeki bir diğer başlık da 'Cinsiyetten Bağımsız Oyunlar Oynayın' çağrısı oldu. "Kız bebeğiniz için kamyon ya da araba alın." denilen makalede, "Ağaca tırmanmak ya da kelebek yakalamak gibi hareket gerektiren ve merakını canlandıracak oyunlar oynatın. Erkek bebeğinize de bebek ya da mutfak malzemesi hediye edin." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu makale şu ifadelerle devam etti:

"Bugüne kadar dilinize yerleşmiş olan toplumsal cinsiyet kalıplarını gözden geçirin. Kız gibi koşma ya da kız gibi ağlama gibi bir cinsiyet kalıpları içeren ifadeler kullanmaktan kaçının. Bırakın bebeğiniz kendisini ve diğer insanları, toplumsal kabullerle değil kendi gözlemleriyle tanısın. Cinsiyet eşitliği kavramı ile tanışsın ve hayata önyargısız bir adım atsın." Kaynak: Yeni Akit

Kaynak:Yeni Akit