Anne babalara, terör örgütü DAEŞ'e karşı uyarı

Anne babalara, terör örgütü DAEŞ'e karşı uyarı

Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öz:- "İçimizde DAEŞ gibi yapılara özenti duyan, buraları kendisi için bir kurtarıcı gören gençlerimiz varsa bunların, toplumda kendisine yer bulamamış, tutunamamış gençler olduğunu görme

BAYBURT (AA) - ABDULKADİR NİŞANCI - Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Öz, anne ve babaları, çocuklarının DAEŞ gibi terör örgütleri tarafından kandırılmaması için çok dikkatli olmaları, çocuklarının davranışlarında meydana gelen değişikliklerin sebeplerini araştırmaları konusunda uyardı.

Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam adına mücadele ettiğini iddia eden DAEŞ'in terör örgütü olduğunu belirterek, "Peygamber döneminin yaşantısını ön plana çıkardıklarını iddia edenler, bugün türbeleri yıkıp, yakıp yok edenler, bir taraftan da oralardan elde ettikleri tarihi eserleri satarak ticari faaliyet gerçekleştiriyorlar. O yüzden bu bir çelişki" dedi.

Terör örgütü DAEŞ'in Müslümanların yaşadığı coğrafyada olduğunu ifade eden Öz, "Öldürdüğü insanlar, onun din kardeşi olması gereken insanlar. İçimizde buralara, bu tip yapılara özenti duyan, buraları kendisi için bir kurtarıcı gören gençlerimiz varsa bunların, toplumda kendisine yer bulamamış, tutunamamış gençler olduğunu bizim görmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Öz, özellikle insana ve gençlere saygı, onları hayatın içerisinde değerli kılabilecek bir takım zeminlerde kabul etmenin büyük önemi olduğunu kaydederek, "Onlara toplumda ön vermenin bu anlamda çok büyük değeri olduğunu düşünüyorum. Eğer bu çocuklara biz iyi ahlak eğitimi verebilirsek, onlara inançlarını veya neye inanmaları gerektiğini güzel şekilde anlatabilirsek, bu çocuklar inanmak için farklı şeyler aramayacaktır. O zaman birileri kalkıp da onun kafasındaki inancın içerisine kötü bir virüs sokamaz" ifadesini kullandı.

-"Anne, babalar davranış değişikliklerini iyi okumalı"

Öz, anne babaların bu anlamda çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Çünkü çocuk anne babasına tepkiyle başlıyor. 'Sen şöyle yaşa', 'sen şöyle yaşarken şunu haram yapıyorsun' gibi tepkilerle başlıyor süreç. Arkasından bakıyorsunuz ki çocuk ortada yok. İlk önce annesinin yaşam şartlarına karışarak başlayan süreç, daha sonra nerede olmadığını bilmediğiniz bir evlat. Dolayısıyla çocuklarımızı ve evlatlarımızı bu anlamda çok iyi korumamız ve onlara çok iyi yaklaşım göstermemiz gerekiyor. Başka ellerin onları bizden almaması için".

Anne babaların, çocuklarında davranış değişimi meydana geldiğinde bunun sebeplerini araması ve bulmasının hayati önem taşıdığına dikkati çeken Öz, "Aslında çocuk bir şifre veriyor, davranışlarıyla mesaj veriyor ama anne baba bu mesajı, çocuk kendisinden kopup gittiğinde anlamaya çalışıyor. Anne babalar kafalarını sosyal medyadan, dizilerden, şuradan buradan kaldırarak çocuklarını daha yakından takip ettiklerinde davranış değişiklikleri onlar için çok önemli şifrelerdir. Bu şifreleri anne babaların çok iyi okuması gerekiyor"  değerlendirmesinde bulundu.

Öz, bu ülkenin evlatlarının herkesin evlatları olduğunu, birbirinden ayırt edilemeyeceğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Falanca şehirde yanlış büyümüş, yanlış yetişmiş bir çocuk, diğer hiç ummadığınız bir şehirde, başka bir çocukla karşılaşıp ona zarar verebiliyor. O yüzden biz bu ülkenin coğrafyasını, bütün olarak değerlendirmek ve bu ülkenin bütün evlatlarını bizim evlatlarımız gibi görmek zorundayız. Aksi takdirde yanlış bir yerde dururuz. Sadece kendi çocuğumuzu kurtarmayı düşündüğümüz hayatta, aslında kendi çocuğumuzu da kurtaramayabiliriz. Bizim çocuğumuzun kurtuluşunun başka çocukların kurtuluşundan geçtiğini görmek zorundayız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :