Ankara'nın Türkçe konuşan büyükelçileri (3)

Ankara'nın Türkçe konuşan büyükelçileri (3)

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima:- "Türkçe kolay değil ama Türkiye (halkına) yakın olmak için çaba gösteriyorum"- "Gittiğim her şehirde sıcak bir şekilde karşılanıyorum"- "Türkiye ve Japonya iki devlet tek yürektir. Coğrafi olarak birbirinden

ANKARA (AA) - TEVFİK DURUL - Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Türkiye'de gittiği her şehirde sıcak bir şekilde karşılandığını belirterek, "Türkçe kolay değil ama Türkiye (halkına) yakın olmak için çaba gösteriyorum." dedi.

Başkent Ankara'da görev yapan yabancı diplomatların bir kısmı Türkiye'ye gelmeden, bazıları da Türkiye'ye geldikten sonra Türkçe öğreniyor. Ankara'daki büyükelçilerden bazıları da Türkçe konuşabiliyor ya da öğrenmeye çalışıyor. Bunlardan biri de Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima.

Miyajima, bu süreçte yaşadıklarını AA muhabirine Türkçe anlattı.

Yaklaşık 1 yıl 7 aydır Türkiye'de görev yaptığını söyleyen Miyajima, "Çok yoğunum ama burada olmaktan çok mutluyum." diye konuştu.

Miyajima, şu ana kadar Türkiye'deki 19 şehri ziyaret ettiğinin altını çizerek, "Gittiğim her yerde son derece sıcak bir şekilde karşılanıyorum." ifadesini kullandı.

Japonya Dışişleri Bakanlığında 40 yıldır diplomat olarak çalıştığını aktaran Miyajima, "İlk defa bu kadar Japonya’yı seven bir ülkede çalışıyorum. Bundan büyük bir mutluluk duyuyorum." dedi.

- "İki devlet tek yürek"

Büyükelçi Miyajima, "Türkçe kolay değil ama Türkiye (halkına) yakın olmak için çaba gösteriyorum. Türkiye ve Japonya iki devlet tek yürektir. Coğrafi olarak birbirinden uzak olsalar da insanların kalpleri yakındır." diye konuştu.

İfadelerini kalpten gelerek söylediğini vurgulayan Miyajima, bunları diplomatik gerekçelerle söylemediğini vurguladı.

Japonya Dışişleri Bakanlığında 1981'den bu yana görev yapan 61 yaşındaki Miyajima, daha önce ülkesinin Güney Kore, Birleşik Krallık ve Birleşmiş Milletler nezdindeki büyükelçiliklerinde çeşitli görevlerde bulundu.

Miyajima, Tokyo Metropolitan Valiliğinde Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Vali Özel Danışmanı görevini yürütmüş, Ağustos 2017'de Japonya'nın Ankara Büyükelçiliğine atanmıştı. İlk büyükelçilik görevini Türkiye'de yapan Miyajima'nın üç çocuğu bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :