Ankara'nın en uzun bulvarı "Haymana", en uzun caddesi "Doğukent"

Ankara'nın en uzun bulvarı "Haymana", en uzun caddesi "Doğukent"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğünün yol uzunluklarına ilişkin verilerine göre, Başkentin en uzun caddesi Doğukent Caddesi, en uzun sokağı Yenimahalle'de bulunan 1984. Sokak, en uzun bulvarı ise Haymana Bulv

ANKARA (AA) - Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğünün yol uzunluklarına ilişkin verilerine göre, Ankara'nın en uzun caddesi 11,7 kilometre ile Doğukent Caddesi, en uzun sokağı Yenimahalle'de bulunan 1984. Sokak, en uzun bulvarı da 54,4 kilometrelik Haymana Bulvarı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, son dönemde hayata geçirdiği projeler, altyapı çalışmaları ve sorumluluğunda bulunan yolların uzunluğuyla dikkati çekiyor.

- En uzun bulvar Haymana

Fen İşleri Daire Başkanlığı Numarataj Şube Müdürlüğünün yol uzunluklarına ilişkin verilerine göre, Büyükşehir Belediyesinin kuzey-güney, doğu-batı akslarında açtığı yollar içinde Gölbaşı Ankara Caddesi'nden Haymana Bünyamin Adacı Caddesi'ne kadar uzanan 54,5 kilometre ile Haymana Bulvarı en uzun bulvar olarak kayda geçti.

Haymana Bulvarı'nı Mevlana Bulvarı'ndan Kahramankazan ilçesi çıkışına kadar uzanan 49,4 kilometrelik Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve Mamak Turgut Özal Bulvarı'ndan Elmadağ Çaykur Kavşağı'na kadar devam eden 33 kilometrelik 19 Mayıs Bulvarı takip etti.

Caddeler arasında ise uzunluk olarak Doğukent Caddesi birinci sırada yer aldı. Turan Güneş Bulvarı'ndan Mamak 19 Mayıs Bulvarı'na kadar devam eden 11,7 kilometrelik cadde, Ankara'nın en uzun caddesi olarak kayıtlara geçerken, en uzun ikinci cadde 9,3 kilometrelik Yenimahalle İvedik Caddesi, üçüncü cadde de 8,1 kilometreyle Ankara Caddesi oldu.

Verilere göre, Yenimahalle Kardelen ve İlkyerleşim Mahallelerinden geçen 2 bin 803 metrelik 1984. Sokak, Çankaya Başçavuş Sokağı ile Yenimahalle'deki 1782. Sokak, en uzun sokaklar olarak belirlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :