Ankara'nın başkent oluşunun 92. yıl dönümü

Ankara'nın başkent oluşunun 92. yıl dönümü

TBMM Başkanı Yılmaz:

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Ankara'nın milli mücadeledeki konumu ve katkısının, şehre başkent olma onurunu yaşattığını belirterek, "Ebediyete akıp giden her 92 yılda, Ankara’nın çok daha büyük başarılara imza atacağına olan inancımız tamdır" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanı Yılmaz, Ankara'nın başkent oluşunun 92. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmaz, kurtuluş savaşının sevk ve idare merkezi olan Ankara'nın, milli iradenin yegane tecelligahı olan TBMM'nin açılmasıyla birlikte tarihte önemli bir yer edindiğini vurguladı.

Ankara'nın milli mücadeledeki konumu ve katkısının, şehre başkent olma onurunu yaşattığına işaret eden Yılmaz, bugün, Ankara'nın başkent oluşunun 92. yılını kutladıklarını bildirdi.

Yılmaz, Ankara'nın  92 yıl önce küçük bir Anadolu kasabasıyken, Türkiye'nin ikinci büyük şehri, ekonomisi ve altyapısıyla örnek bir şehir niteliği kazandığını belirtti.

TBMM Başkanı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ebediyete akıp giden her 92 yılda, Ankara'nın çok daha büyük başarılara imza atacağına olan inancımız tamdır. Bu vesilesiyle devletimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve TBMM'nin ilk üyeleri başta olmak üzere Ankaramıza hizmet eden, değer katan herkesi saygı ve rahmet ile anıyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı