Ankaralı OSB'ler ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı

Ankaralı OSB'ler ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: - "Ankara'daki OSB'lerde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 5 bin 875 idi. 2003-2016 yıllarında ise 5 bin 285 parselde daha üretime geçildi" - "Bu rakam, AK Parti dönemlerinde OSB'lerin nasıl canlılık kaz

ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara'daki OSB'lerde 2002 yılına kadar üretime geçirilen parsel sayısının 5 bin 875 olmasına karşın, bu sayının 2003-2016 yıllarında 5 bin 285 olarak gerçekleştiğini belirterek, "Bu rakam, AK Parti dönemlerinde OSB'lerin nasıl canlılık kazandığını, bu canlılık sayesinde sanayi üretiminin nasıl arttığını açıkça ortaya koyuyor." dedi.

Özlü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Ankara'daki OSB'lerin bazı altyapı ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanmasına karşılık OSB'lerin istihdamı artırmasına yönelik protokolün imza töreninde konuştu.

Ankara'nın artık sanayi şehri ve önemli bir üretim ve ihracat merkezi olduğunu dile getiren Özlü, "Bugün Ankara'nın bir sanayi şehri kimliği kazanmasında OSB'lerimizin çok önemli bir rolü bulunuyor. Ankara'daki OSB'lerde 2002 yılına kadar üretime geçen parsel sayısı 5 bin 875 idi. 2003-2016 yıllarında ise 5 bin 285 parselde daha üretime geçildi. Bu rakam, AK Parti dönemlerinde OSB'lerin nasıl canlılık kazandığını, bu canlılık sayesinde sanayi üretiminin nasıl arttığını açıkça ortaya koyuyor." diye konuştu.

- "OSB'lerde daha fazla üretim yapılacak"

OSB'lerin ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Özlü, Bakanlığın söz konusu altyapı projelerini gerçekleştirecek olan OSB yönetimlerine çok uygun şartlarda kredi sağladığını hatırlattı.

Altyapı yatırımlarının planlanması noktasında OSB'lere destek olunması gerektiğini belirten Özlü, "Bu noktada, Büyükşehir Belediyemizin sorumluluk alması, OSB'lerimiz için büyük bir değer taşıyor. Altyapı imkanları iyileşen OSB'lerimizde inşallah çok daha fazla yatırım ve üretim yapıldığına şahit olacağız." ifadelerini kullandı.

Belediyelerin görevinin yol, altyapı park ve bahçe hizmetleri ile sınırlı olmadığını dile getiren Özlü, belediyelerin şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında da doğrudan bir rol üstlenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Bakanlık olarak, yerel yönetimlerle iş birliği içinde hareket etmeyi çok önemsediklerini kaydeden Özlü, Bakanlığın hedefleriyle yerel yönetimlerin hedeflerinin çakıştığı birçok alan bulunduğunu söyledi.

Belediyelerin, hizmetlerinde teknolojiyi yoğun bir şekilde kullanmalarının önemine işaret eden Özlü, "Onlar teknolojiyi kullandıkça, özellikle genç firmalarımız için önemli iş alanları oluşuyor. Bilhassa akıllı-şehir kavramına ağırlık vermemiz ve bunu yerli sanayimizi, özellikle de bilişim sektörünü güçlendirecek bir şekilde kurgulamamız önem taşıyor." dedi.

Özlü, belediyelerin yaptıkları alımlarda yerli ürünleri tercih etmelerini ve böylece milli sanayiye katkı yapmalarını çok önemsediklerini anlatarak, "Bu konuda, yerli ürünler lehine yüzde 15'e kadar fiyat avantajı olduğunu da hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye yeniden dönüşünün de hayırlı olmasını diledi.

- Diğer konuşmalar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de bugüne dek organize sanayi bölgelerine 482 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

OSB'lerin, Ankara'nın temel taşları olduğuna işaret eden Gökçek, "Onlar varsa, onlar yaşıyorsa işsizlik yok. Onlar yaşamazsa işsizlik çok. Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak organize sanayi bölgeleriyle iş birliğini, öteden beri kendimize şiar edindik." dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile Gazi Üniversitesi iş birliğinde yürütülen Belediye Teknik Eğitim Kurslarının (BELTEK) yetişmiş ara eleman temini konusunda sanayicilere bir fırsat sunabileceğini dile getiren Gökçek, şunları kaydetti:

"Ara eleman yetiştirmek için inanılmaz bir kaynak ama bugüne kadar organize sanayi olsun, sanayi bölgeleri olsun, çağrıda bulunmama rağmen bizden, belediyeden ve üniversiteden bir talepte bulunmadı. Diyorum ki ara eleman sıkıntısı çekiyorsunuz, zaman zaman mesela OSTİM'de reklamların asıldığını biliyorum. İşçi arıyorlar, işçi bulamıyorlar. Demekki bir sıkıntı var bu konuda. Gelin, iş birliği yapalım."

OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın da Ankara Büyükşehir Belediyesinin OSTİM'deki faaliyetlerinden memnun olduklarını ifade etti.

Buna karşın belediyenin satın alma politikalarını belirlerken, kentin sanayisinden yeterince yararlanmadığını öne süren Aydın, "Ankara'da ürettiğimiz metro aracını Ankara'daki raylara koyamıyoruz. Hepimize bunun ayıbı yeter." değerlendirmesinde bulundu.

Aydın'ın konuşmasının ardından yeniden söz alan Melih Gökçek, yerel yönetim olarak yerli sanayiyi önemsediklerini, gerekli iş birliklerini yaptıklarını vurguladı.

İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin de protokolün kendileri için çok yararlı olacağını belirterek, "25 yıldır Büyükşehir Belediyesinden kesintisiz hizmet alıyoruz. Hizmet aldığımız tek kurum Büyükşehir Belediyesidir." şeklinde konuştu.

Başkent OSB Başkanı Şadi Türk ise istihdam konusunda çok hızlı gelişim gösteren bir OSB olduklarını dile getirdi. Türk, "Bölgedeki altyapı bir an önce hareketlenmeli. 100 bin kişilik bir yerleşim oluşacak. Lütfen kamunun desteğini bizden esirgemeyin." dedi.

Konuşmaların ardından protokol Bakanlık, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Ankara'daki OSB'ler arasında imzalandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :