Ankaragücü taraftarından açlık grevi

Ankaragücü taraftarından açlık grevi

Sarı lacivertli kulüp taraftarı yaklaşık 100 kişi, yaşanan maddi sıkıntıya dikkati çekmek amacıyla açlık grevi başlattı

ANKARA (AA) - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Ankaragücü'nde bir grup taraftar, kulübün içinde bulunduğu maddi sıkıntıya dikkati çekmek için açlık grevine başladı. 

Kulübün Tandoğan'daki tesislerinde toplanan yaklaşık 100 kişi, yaptıkları açıklamayla Ankaragücü'nün yaşadığı maddi sıkıntılardan kurtarılması için çağrıda bulundu.

Taraftarlar adına açıklama yapan Berkay Demirdamar, Ankaragücü'nün cumhuriyetten önce kurulmuş 105 yıllık kulüp olduğunu belirterek, "Bizler, tarihi değerlere sahip bir takımın taraftarlarıyız. Ankara, ülkemizin yönetildiği başkent unvanını taşıyan, birçok genel müdürlüğün ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin bulunduğu bir şehirdir. Bu şehre hak ettiği değerin verilmesi için çağrı yapıyoruz. Şehirler, futbol takımları ile tanınmaktadır. Kimse Madrid veya Münih kentini bilmez ama bu şehrin takımlarını bilir" dedi.

Ankaragücü'nün son 5 yılda yanlış yönetimler sonucu eski adıyla 3. ligde mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Demirdamar, şöyle konuştu: 

"Geçen yıl şehirde oluşan hareketlilik, bu sene hareketi sağlayanlar tarafından geri çekilmiştir. Çünkü yerel seçimlerin gündemi belirlemesi bitmiştir. 2015 seçimlerine az bir süre kalmıştır. Bugün yanımızda olmayanlar, seçim sürecinde bizden destek beklemesin. Ankara şehri Ankaragücü ile anılır. Takım, alt kümelere düştüğü sürece, herkes bundan eşit ölçüde zarar görecektir. Biz taraftarlar, kulübümüzün düştüğü bu durumu gündeme getirmek için elimizden geleni yapıyor ve açlık grevini bugün başlatıyoruz. Ankaralı iş adamları, vali, belediye başkanları, milletvekilleri, bakanlar, başbakan ve cumhurbaşkanının takımımızın yaşaması için maddi desteklerini ivedilikle bekliyoruz." 

Kaynak:Haber Kaynağı