Ankara'dan kısa kısa

Ankara'dan kısa kısa

Şereflikoçhisar'daki yaz okulları ve Kur'an kurslarında "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi Projesi" hayata geçirilecek- Akyurt Belediye Başkanı Ayantaş: "Akyurt'u güzelleştirmek için, daha yaşanılır bir kent yapmak için çalışıyoruz"- Çubuk Kaymakamı Şahin: "Bi

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar'daki yaz okulları ve Kur'an kurslarında "Çocuklar İçin Trafik Eğitimi Projesi" hayata geçirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde 3-17 yaşları arasındaki çocuklara yaz tatili boyunca trafik eğitimi verilecek.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünün iş birliğinde, Şerefiye, Terminal, Sultan Alaaddin ve Yeni Cami Kur'an kurslarındaki çocuklar, trafik polisleri Turan Kayalar ve Zühtü Şafak tarafından trafik kuralları konusunda bilgilendirilecek. 

 

- Akyurt

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, "Akyurt'u güzelleştirmek için, daha yaşanılır bir kent yapmak için çalışıyoruz" dedi.

İlçede faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri ile Kültür Merkezi'ndeki düğün salonunda düzenlenen iftarda bir araya gelen Ayantaş, "İlçemizde ticareti geliştiren sizlersiniz. Geçmişte Ankara'dan gelen otobüslerden inen vatandaşımızın elinde birçok çanta görürdük. Alışverişini şehirden yapıp gelen vatandaşlarımızı görünce üzülürdük. Günümüzde ise otobüslerden inen vatandaşımızın elindeki çanta sayısında gözle görülür bir azalma var. Bu da gelecek adına bizim yüzümüzü güldürüyor. İlçemizde şehir merkezinden aşağı kalmayacak mağaza, market ve birçok işletme var" diye konuştu.

"Belediye olarak Akyurt'u güzelleştirmek için, daha yaşanılır bir kent yapmak için çalışıyoruz" diyen Ayantaş, "Bu noktada sizlerin de öneri ve görüşlerine açığız çünkü Akyurt'u hep birlikte yönetelim diyoruz. Davetimize karşılık burada bulunan, bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun" ifadelerini kullandı.

 

- Çubuk

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce şehit yakınları ve gazilere iftar verildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, her ramazanda bu iftar programlarını geleneksel hale getirdiklerini belirterek, "Keşke fırsat olsa çok daha fazla sizlerle bir arada olsak. Bu vatan sizlere minnettardır" dedi.

Bu vatana ve millete hizmet edenlerin asla unutulmadığını belirten Şahin, "Devlete ve millete hizmet eden, bu uğurda canını seve seve veren yürekli insanların yakınlarıyla beraber olmak bizim geleneğimizdir. Bereket ve rahmet iklimi ramazan ayında bizleri bir araya getirdiği için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız bir şekilde yaşayabiliyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Onlar bu vatanı koruyabilmek için canlarını hiçe saydılar. Allah gani gani rahmet eylesin" diye konuştu.

Ramazan ayının güzelliklerinden birinin de insanları bir araya getirmesi ve kaynaştırması olduğunu dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Acehan, şunları söyledi:

"Şehitlik ve gazilik, Allah katında en yüce makamlardan biridir. Şehit ve gazilerimize minnettarız. Bugün bu ülkede huzur içerisinde yaşayabiliyorsak, bunu onlara borçluyuz. Sizlerin emekleri sayesinde bu ülkede birlik beraberlikten söz etmek mümkündür. Bu vesile ile bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum ve hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan da şehit yakınları ve gazileri aynı masada bir araya getirdiği için Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve ekibine teşekkür etti.

Avan, "Birbirini yeterince göremeyen insanlar aynı sofrada bir araya geliyor, birlikte iftar ediyor. İnşallah bu etkinlikler, ramazan ayında sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına da vesile olur" dedi.

İftar programına Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsa Çınar, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.

 

- Karaşarlılar yemekte buluştu

Beypazarı'nda Karaşarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, iftarda bir araya geldi.

Dernek başkanı Mehmet Kaytanbıyık, derneklerinin kurulduğu 1953 yılından bu yana iftar yemeklerinde bir araya gelerek kaynaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Derneğin Sincan Kültürevinde düzenlediği iftar programlarına üyelerin yanı sıra davetlilerin katıldığını belirten Kaytanbıyık, "62 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğümüz iftar yemeği geleneğimizi, bundan sonraki senelerde de dernek olarak sürdüreceğiz" dedi.

Yemeğin ardından kanaat önderleriyle ve dostlarla sohbet etme imkanı bulduklarını anlatan Kaytanbıyık, şunları söyledi:

"Derneğimiz çok aktif olarak çalışma içindedir. Üyelerimizden ve kanaat önderlerimizden gelen öneri ve görüşleri değerlendiriyoruz. Dernek olarak hangi tür etkinliklerde bulunabiliriz gibi değerlendirmesinde de bulunarak, ortaya çıkan karar ve görüşleri sırasıyla değerlendiriyoruz. Bizler Karaşar sevdalısıyız. Dernek olarak federasyon olma yolunda çalışmalarımız var. Ankara'daki Karaşarlılar Derneklerini bir federasyon çatısı altında toplamayı amaçlıyoruz. Bunun daha fayda sağlayacağı inancındayım."

Kaytanbıyık, iftar programına katılan Beypazarı Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Çanak ve diğer davetlilere teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı