Ankara'dan kısa kısa

Ankara'dan kısa kısa

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar Kaymakamlığı, ilçeye gelecek mevsimlik tarım işçileri için yeni düzenlemeler hayata geçirecek.Kaymakam Sedat Yıldırım,...

ANKARA (AA) - Şereflikoçhisar Kaymakamlığı, ilçeye gelecek mevsimlik tarım işçileri için yeni düzenlemeler hayata geçirecek.

Kaymakam Sedat Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, mevsimlik tarım işçilerinin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmaları için bazı düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Yıldırım, mevsimlik tarım işçilerin mahalle muhtarlıkları, belediye başkanlığı veya kolluk kuvvetlerinin uygun gördüğü yerler haricinde çadır kurmalarına, konaklamalarına kesinlikle izin verilmeyeceğini ve kurulmuş olan çadırların da kaldırılacağı belirtti.

İlçeye gelecek işçilerin, iş verenlerinin mutlaka muhtarlarla irtibata geçmeleri gerektiğini dile getiren Yıldırım, " Muhtarlarımız konuyla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışacaktır." dedi.

- Beypazarı'nda 5 bin Türk bayrağı dağıtıldı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) ile Türkiye Kamu-Sen Beypazarı Temsilciliği tarafından halka 5 bin Türk bayrağı dağıtıldı.

TÜRKAV Beypazarı Başkanı Resül Aytekin, TÜRKSAV ve Türkiye Kamu-Sen Beypazarı temsilciliği olarak Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri ve Mehmetçik'e desteklerinin sürdüğünü söyledi.

Aytekin, "Bu anlamda Mehmetçik'e desteğimizin bir göstergesi olarak esnaf ve vatandaşlara çarşı çarşı gezerek 5 bin Türk bayrağı dağıttık." dedi.

Dağıtım şehitlikte, şehitlerin mezarına bayrak dikilmesi ve dua okunmasıyla son buldu.

- Ülkü Ocaklarından ziyaret

Kızılcahamam Ülkü Ocakları Başkanlığına atanan Ümit Ayhan, ekibiyle bazı ziyaretlerde bulundu.

Ayhan, beraberindekilerle Kaymakam Mehmet Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Bakır'ı makamlarında ziyaret etti.

- PTT Müdürlüğüne Yılmaz atandı

Beypazarı PTT Müdürlüğüne Yeter Yılmaz, atandı.

Görevine başlayan Yılmaz, PTT hizmetlerinin halka duyurulması açısından bir takım çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Yılmaz, PTT'nin yeni hizmetleriyle ilgili halkın bilgilenmesinin önemli olduğunu ifade etti.

- Beypazarı'nda itfaiyecilere eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ilçede görev yapan itfaiyecilere eğitim verdi.

İtfaiye Daire Başkanlığı eğitmenlerinden Yasin Özen, Nallıhan, Ayaş, Güdül ilçesinde görevli itfaiyecilere, Beypazarı İtfaiye Meydanı'nda, ekipman kullanımı ve kurtarma operasyonlarında kullanılacak donanımlar hakkında bilgi verdi.

Özen, trafik kazalarında, araçlarında sıkışanların, araç altında ve depremlerde enkaz altında kalanların nasıl kurtarılacağını, bu alanda kullanılan donanımların neler olduğunu anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :