Ankara'dan kısa kısa

Ankara'dan kısa kısa

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi Sirkeli Mahallesi'nde halı saha yapımına başladı.Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri...

ANKARA (AA) - Pursaklar Belediyesi Sirkeli Mahallesi'nde halı saha yapımına başladı.

Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Sirkeli Mahallesi'ndeki yeni parkın yapımını tamamladıktan sonra halı saha yapımına başladı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri sahanın zemin çalışmalarını tamamladıktan sonra halı saha mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.

- Şereflikoçhisar'da İŞKUR destekli kurslar

Şereflikoçhisar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde mesleki eğitim kurslarının başlayacağı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, gazetecilere yaptığı açıklamada, İŞKUR bünyesinde torna, ahşap doğrama, bilgisayar ağ sistemleri ve yönlendirme elemanı, elektrik tesisat proje çizim elemanı, aşçı yardımcısı, hasta ve yaşlı refakatçisi, çocuk bakım elemanı, sekreter, bilgisayar sistem kurulumu, bakım onarım ve arıza giderme elemanı, muhasebe yardımcı elemanı, asistan kurslarının başlayacağını belirtti.

Atılgan, 500 kursiyerin yaklaşık 8 ay boyunca mesleki eğitim alacağı kurslarda, kursiyerlere günlük 25 lira ücret verileceğini, 23 Ekim Pazartesi günü başlayacak mesleki kurslara vatandaşların ilgisinin yüksek olduğunu söyledi.

Söz konusu kursların ilçeye girdisinin 1 milyon 500 lira olacağına işaret eden Atılgan, "Okullarımızda yine İŞKUR aracılığı ile toplum yararına çalışma programı kapsamında 13 personel istihdam edildi, bu hafta içinde de 15 kişi istihdam edilecek." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :