Ankara'dan kısa kısa

Ankara'dan kısa kısa

ANKARA (AA) - Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hububat hasadının başladığı ilçede, çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyardı....

ANKARA (AA) - Beypazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, hububat hasadının başladığı ilçede, çiftçileri anız yakılmaması konusunda uyardı.

Jandarma ekipleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü görevlileriyle ilçeye bağlı kırsal mahallelerde, muhtarlar ve çiftçilerle görüşerek, anız yakmanın zararlarını anlattı.

Anız yakmanın yasak olduğunu hatırlatan jandarma ekipleri, anız yaktığı tespit edilenler hakkında cezai işlem uygulanacağını uyarısında bulundu.

- Beypazarı'nda biçerdöver kontrolleri

Beypazarı ilçesinde hasat döneminin başlaması nedeni ile biçerdöver kontrollerinin yapıldığı bildirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yavuz Ekici, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede 300 bin dekarlık buğday ve arpa ekili alanda, hasat işlemlerine ilişkin kontrollerin devam ettiğini söyledi.

Hasatta ürün kaybının önüne geçmek için biçerdöver kontrolleri yapıldığını belirten Ekici, "Yaptığımız kontrollerde arpa ve buğdayda dane kaybı yüzde 2'den fazla tespit edilirse ve biçerdöverlerde belgesiz ve eksik ekipmanla çalışıldığı tespit edildiğinde idari para cezası uygulanmaktadır." dedi.

Ekici, ilçede buğday ve arpada hasadın yüzde 30 oranında tamamlandığını bilgisini paylaşarak, hasat sonuna kadar çiftçinin ürün kaybını önlemek için çiftçilerle beraber sahada olmaya devam edeceklerini kaydetti.

- Şehit Yaman için mevlit okutuldu

Diyarbakır'da nöbet sırasında arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunun başına isabet etmesi sonucu şehit olan piyade er Onur Yaman için ailesi tarafından Oğuzkent bölgesinde mevlit okutuldu.

Kapalı pazar alanındaki mevlide, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Emniyet Müdürü Atilla Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bilgiç, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Hız, CHP İlçe Başkanı Ali Uysal, İlçe Müftüsü Abdulmuttalip Pese, şehidin yakınları ile babası Muhammet Yaman ve vatandaşlar katıldı.

Baba Muhammet Yaman, oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, mevlide katılarak yanlarında olanlara teşekkür etti.

- Nallıhan'da cami inşaatından düşen işçinin ölümü

Nallıhan İlçe Müftüsü Fahrettin Bektaşoğlu, bir işçinin öldüğü, 2 işçinin yaralandığı Soğukkuyu Mahallesi'ndeki cami inşaatında incelemede bulundu.

Bektaşoğlu, kazanın nasıl yaşandığıyla ilgili bilgi alarak, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Nallıhan ilçesinde 21 Temmuz'da Soğukkuyu Mahallesi'ndeki cami inşaatında sıva yapan 3 işçi, iskeleden düşmüş, işçilerden Zeki Ekşi, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :