Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Siverek ilçesinde 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ortak açıklamayla saldırıyı kınadı

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 27 sivil toplum kuruluşu temsilcileri ortak açıklamayla Ankara'daki terör saldırısına tepki gösterdi.

Hürriyet Caddesi'ndeki Lezgo Park'ında bir araya gelen grup adına konuşan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Siverek temsilcisi Cemil Yeşildağ, saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Hayatlarını kaybedenlere rahmet dileyen Yeşildağ, "Failleri henüz belli olmayan ve hedef gözetilmeksizin düzenlenen bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun ve kimden gelirse gelsin canlı bombaları, azmettiricileri ve bundan medet uman alçalmış zihniyetleri en üst mertebeden lanetliyoruz" dedi.

Saldırının yaklaşan seçimin öncesinde yapılmasını "manidar" olarak nitelendiren Yeşildağ, saldırıyla toplumda kaos ve infial oluşturulmak istendiğini kaydetti.

Ankara'daki saldırıyla siyasetin kan ile dizayn edilmeye çalışıldığını ancak toplumun tüm kesimlerinin dirayet ve sükunetle bunu boşa çıkaracağını dile getiren Yeşildağ, şöyle konuştu:

"Sivillere karşı yapılan bu katliamı vicdan sahibi herkesin kınaması ve tepki göstermesi en tabii haktır. Ancak bu tepkilerin ve yapılan kınamaların sağduyulu olması elzemdir. Yapılan bu katliamın siyasi bir ranta dönüşmemesi ve toplumsal çalkantıların önüne geçmek adına devletin şeffaf bir şekilde olayın üzerine giderek bir an önce failleri ve perde arkasındaki uzantılarını ortaya çıkarması ve ivedi olarak kamuoyuyla paylaşması gerekmektedir."

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı