Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Sirkeci ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarında toplanarak Beyazıt Meydanı'na yürümek isteyen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yürüyüşüne polis izin vermedi

İSTANBUL (AA) - Ankara'daki terör saldırısına tepki amacıyla Sirkeci ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarında toplanarak Beyazıt Meydanı'na yürümek isteyen çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yürüyüşüne polis izin vermedi. 

DİSK, TMMOB, TTB, KESK, Halk Evleri üyeleri sabah saatlerinde Sirkeci Garı önünde toplanmaya başladı. 

Grup üyeleri burada çeşitli pankartlar açarak, slogan attı. HDP Milletvekilleri Hüda Kaya, Sezai Temelli ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal da gruba destek vermek için Sirkeci Garı önüne geldi. 

Polis, tramvay yolu üzerinden Beyazıt Meydanı'na yürümeyi planlayan gruba izin vermeyerek, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Gruptakiler, bir süre burada oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından grup dağıldı.

Protestocuların bir diğer toplanma noktası olan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesi çevresinde de polis geniş güvenlik önlemi aldı. Fakülte bahçesinden çıkmak isteyen gruba polis izin vermedi. 

Buradaki gruba HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Garo Paylan, Beyza Üstün ve KESK Genel Başkanı Lami Özgen de destek verdi. Polis, gruptakilere taş atmamaları uyarısında bulunurken, basın açıklaması yaparak dağılabileceklerini anons etti.

Eğitim-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Başkanı Mehmet Emin Kırşanlıoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar 100'ün üzerinde kardeşimiz hayatını kaybetti. Yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız. Bütün katliamlarına rağmen, eşit, demokratik, özgür bir ülkede, bir arada yaşamaktan ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyorum; korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

- Kadıköy'de 4 gözaltı

Protestocuların toplanma yeri olan Beyazıt Meydanı'nda ise çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Yürüyüşe katılmak isteyen gruplardan meydana henüz ulaşan olmadı. 

Öte yandan Beyazıt'a yapılması planlanan eyleme katılmak için Kadıköy'den Eminönü'ne vapurla geçmek isteyen gruba polis müdahale etti. Pankart açmak isteyen 4 kişi gözaltına alındı.

 İstanbul Valiliği, Beyazıt'ta yapılması planlanan toplantı ile yürüyüşün uygun bulunmadığını açıklamıştı.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı