Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Saldırı, Malatya ve Gaziantep'te protesto edildi

MALATYA/GAZİANTEP (AA) - Ankara'da meydana gelen terör saldırısı Malatya ve Gaziantep'te protesto edildi.

Malatya'da Postane Meydanı'nda toplanan bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, ellerinde pankart ve dövizlerle sloganlar atarak saldırıyı kınadı.

Eğitim-Sen Malatya Şube Sekreteri Özlem Şaş, burada grup adına yaptığı açıklamada, barış talebinden rahatsız olan malum güçlerin Ankara'daki patlamalarda yine harekete geçtiğini söyledi.

Yaşanan katliamın sorumlularını uzakta aramaya gerek olmadığını savunan Şaş, "Ankara'da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar bugün Türkiye'nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur. Bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı.

Sloganlar atarak bir süre meydanda oturan grup, daha sonra dağıldı.

- Gaziantep

Gaziantep'te Ankara'daki patlamayı protesto etmek amacıyla bir grup tarafından yürüyüş düzenlendi.

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, yürüyüş öncesi Kırkayak Parkı'ndan yaptığı açıklamada, şiddetle hiçbir şeyin çözülemeyeceğini söyledi.

Saldırıda çok sayıda kişini hayatını kaybettiğini ve yaralandığını anımsatan Doğan, "Şiddetin sonu gelmez. Öldürenler tarih önünde hep mahcup, rezil ve utangaç olurlar. Barışa, yaşama inananlar altın harflerle anılacaklar. Bu zalimliği yapanlar tarihin çöplüğüne gömülecek" dedi.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul da provokasyona gelinmemesi çağrısında bulundu.

Açıklamaların ardından Kırkayak Parkı'ndan Demokrasi Meydanı'na kadar yürüyen grup, daha sonra dağıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı