Ankara'daki terör saldırısı Washington'da protesto edildi

Ankara'daki terör saldırısı Washington'da protesto edildi

WASHINGTON (AA) - Ankara'daki terör saldırısı Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde protesto edildi.Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde...

WASHINGTON (AA) - Ankara'daki terör saldırısı Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde düzenlenen gösteriye çok sayıda kişi katıldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kalabalık grup, terörü sloganlarla ve ellerinde taşıdıkları pankartlarla protesto etti.

Protestonun ardından Türk Amerikan Dernekleri Yönlendirme Komitesi Başkanı İbrahim Uyar basın açıklaması yaptı.

Ankara’daki menfur terör saldırısını Amerika’daki Türkler olarak en güçlü ifadelerle kınadıklarını belirten Uyar "Ankara’da PKK/PYD işbirliğiyle yapıldığı anlaşılan saldırı, terör ve teröristin hiçbir şekilde meşru görülmemesi ve terörle mücadelede tüm uluslararası aktörlerin sorumlu ve kararlı biçimde davranması gereğini bir kez daha ispatlamıştır" dedi.

YPG ve PYD’nin PKK ile bağlantısının çok açık olduğunu vurgulayan Uyar, "Hal böyleyken bu terör örgütlerine şu veya bu gerekçeyle 'ortak' gözüyle bakılmasını Amerikalı Türkler olarak reddediyoruz. Terörist her şart ve ortamda teröristtir" ifadesini kullandı.

Amerikan yönetiminden "terör örgütü DAEŞ ile mücadele etmek için diğer bir terör örgütü PYD ile ittifak kurmak yerine daha kalıcı ve bölgenin gerçeklerine uygun adım atmasını" beklediklerinin altını çizen Uyar, "ABD’nin köklü geçmişe ve güçlü müttefiklik ilişkisine sahip olduğu Türkiye’ye, bu zor dönemde gereken desteği vermesini bekliyoruz" çağrısı yaptı.

Basın açıklamasının ardından şehitler için dua edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :