Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı

Romanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ankara'daki terör saldırısını kınadı

Romanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Ankara'daki terör saldırısını kınadı. 

Romanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Ankara’daki terör saldırıları ile ilgili Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, Başbakan Victor Ponta ve Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu tarafından kınama ve Türkiye ile dayanışma ifadeleri içeren mesajlar yayınlandığı belirtildi.

Açıklamada, Romanya Cumhurbaşkanlığı'nın, ''Türk makamları ve Türk halkıyla dayanışma'' vurgusunun yapıldığı, bu tür cani saldırıların kınanarak, Türkiye’ye tam destek verildiğini belirten bir mesaj yayınladığı ifade edildi.

Romanya Başbakanı Victor Ponta'nın ise Twitter hesabından yapıtığı açıklamada ''Vahim ve kabul edilemez terörist saldırısı karşısında, bu zorlu mücadelesinde Türk halkı ve Hükümeti’yle dayanışma içindeyiz'' ifadelerini kullandığı belirtildi.

Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu tarafından da Twitter hesabından bir mesaj paylaşıldığı ve mesajda saldırının şiddetle kınanarak, Türk halkıyla dayanışma vurgusu yapıldığı belirtildi. 

Romanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör saldırıları şiddetle kınanarak, ''Bakanlığımız Türk makamlarına, dost Türk halkına, yaralılar ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileğini iletmektedir'' mesajını verdiği ifade edildi.

-İspanya Büyükelçiliği bazı kutlamaları iptal etti

Öte yandan İspanya Dışişleri Bakanlığı'nın Ankara'daki terör saldırısını kınayan açıklamasının ardından İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği, önümüzdeki hafta yapılması planlanan bütün kutlama ve etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen trajik terör saldırısının sonucu olarak, Ankara'daki İspanya Büyükelçiliği, olayda hayatını kaybedenler ve aileleri ile Türkiye Cumhuriyeti halkı ve yetkilileri ile dayanışma içerisinde, İspanya Milli Günü vesilesiyle 12 Ekim günü Ankara'da, 15 Ekim günü ise İstanbul'da yapılması öngörülen resmi davetler de dahil olmak üzere, bütün kutlama ve etkinliklerin iptal edildiğini duyurur. İspanya Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'ne en içten taziye dileklerini iletir, yaralılara acil şifalar diler''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı