Ankara'daki terör operasyonu

Ankara'daki terör operasyonu

Ankara Valiliği:"Yapılan parmak izi çalışmalarında 'Harun Aslan' adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğu tespit edilmiştir. 'Mahide Ataş' isimli şüphelinin kimlik bilgilerinin doğruluğunun tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir"- "Ölen

ANKARA (AA) - Ankara Valiliği, Haymana yolundaki patlamanın ardından yapılan parmak izi çalışmalarında "Harun Aslan" adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğunun tespit edildiğini, "Mahide Ataş" isimli şüphelinin kimlik bilgilerinin doğruluğunun tespitine yönelik çalışmaların ise devam ettiğini bildirdi.

Ankara Valiliği, Ankara-Haymana yolundaki bir tarlada polisin düzenlediği operasyon sırasında 2 teröristin içinde bulundukları kulübede bomba düzeneğini patlatmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne farklı tarihlerde yapılan 2 ayrı ihbarla ilgili olarak, bugün Gölbaşı ilçesi Haymana Yolu 9'uncu kilometrede Hacı Hasan Mahallesi'ndeki bir tarlada bulunan barakada tespit edilen şüpheli kişi ya da kişilerin yakalanmalarına yönelik başlatılan çalışmalarda, söz konusu kişilerin "teslim ol" çağrıları sırasında önceden hazırladıkları bombayı patlattıkları belirtildi.

Olay yerinde yapılan incelemelerde, "Harun Aslan" ve "Mahide Ataş" adına tanzim edilmiş nüfus cüzdanı bulunduğu belirtilen açıklamada, yapılan parmak izi çalışmaları sonrasında "Harun Aslan" adına tanzim edilen kimlik bilgilerinin doğru olduğunun tespit edildiği, "Mahide Ataş" isimli şüphelinin kimlik bilgilerinin doğruluğunun tespitine yönelik çalışmaların ise devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uzmanlarca yapılan ilk değerlendirmelere göre, yüksek miktarda patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ve C-4 patlayıcısı kullanıldığı belirlenmiş, ayrıca olay yerinde yapılan incelemelerde, patlamamış halde çevreye dağılan 5 kalıp C-4 patlayıcı madde, 4 piknik tüpü, çok sayıda pil ve ceset parçaları ele geçirilmiştir. Şahısların kaldığı kulübe yerle bir olmuştur.

Meydana gelen patlama olayında ölen örgüt mensuplarının ilimiz genelinde güvenlik güçlerine ait hizmet binaları ve görevlilerine, halkın yoğun olarak bulunduğu alanlara ve ilimiz genelinde yapılacak basın açıklaması, miting ve halkın toplu olarak bulunduğu yerlere ve etkinliklere yönelik olarak eylemlerde bulunacakları değerlendirilmektedir.

Olay yerinde delil toplama ve diğer incelemeler tamamlanmış olup, soruşturmaya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde devam edilmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :