Ankara'daki patlama

Ankara'daki patlama

Sağlık Bakanlığı Kriz Masası Sorumlusu Nacar:

Sağlık Bakanlığı, Ankara'daki patlamanın ardından tüm acil ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini, şu ana kadar toplam 56 ambulansın olay yerinde görev yaptığını, 10 ambulansın ise sürekli olay yerinde bekletilerek, olabilecek diğer yaralı veya tıbbi acillere karşı tedbirler aldığını bildirdi.

Bakanlık Kriz Masası Sorumlusu ve Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlama sonrası acil müdahale ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Nacar, olayın son derece üzücü ve elim olduğunu ifade etti. Nacar, olayın tren garının karşısında üst geçitte yaklaşık on saniye aralıklarla iki ayrı patlama şeklinde gerçekleştiğini söyledi. Nacar, olayın ilk gerçekleştiği andan itibaren tüm acil ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar toplam 56 ambulansımız olay yerinde görev yaptı, 10 ambulansımız ise sürekli olay yerinde bekletilerek olabilecek diğer yaralı veya tıbbi acillere karşı tedbirlerini adı. Çevre hastanelerde, Atatürk Hastanesi, Ankara Numune Hastanesi, Ankara Hastanesi, Dışkapı Hastanesi, Keçiören Hastanesi, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hastanelerinde acil, yoğun bakım ve ameliyathanelerde gerekli tedbirler alındı.

Tüm branşlarda özellikle cerrahi branşlarda, kalp damar, beyin, genel cerrahi, ortopedi, anestezi, göz, kulak burun boğaz branşlarında uzman hekimler acile çağrılarak, görev yerlerinde gelecek yaralılara karşı bekletilmeden, acil ameliyat şartları oluşturuldu.

Yoğun bakımlarda olabilecek hastalar için yataklar ayarlandı."

- Başbakanlık'taki Kriz Masası Toplantısı sonrası açıklama yapılacak

Türk Kızılayı tarafından kan temini ile ilgili bir sorun olmadığının teyit edildiğinin altını çizen Nacar, "Vatandaşlara da buradan kanla ilgili herhangi bir talep karşısında tedirgin olmamalarını ifade ediyoruz. Şu an için herhangi kan ihtiyacının olmadığını vurgulamak istiyorum" dedi.

Olay yerinde yapılan kan ihtiyacı anonsları hakkında da Nacar, "Kesinlikle bir kan ihtiyacı yoktur. Kan stoklarımız, tamamen yaralılarımızın tüm ameliyatlarını ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekildedir. Bu anonsları, vatandaşlarımızın dikkate almamasını, vatandaşlarımızın herhangi bir şekilde panik olmamalarını istiyoruz. Çünkü, tüm hizmetlerin gereğince tamamen iletişim ve entegre bir şekilde verildiğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Kriz Masasının başında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun bulunduğunu anlattı.

Nacar, Ankara'daki sağlık alt yapısının oldukça güçlü olduğunu vurgulayarak, "Şu anda tüm sağlık çalışanlarımız talimatlandırılmıştır. Sağlık çalışanlarımız da oldukça duyarlıdır. Hastanelerimiz, tüm yaralılara sağlık hizmetlerini hiç aksamadan vermektedirler. Vatandaşlarımızın, herhangi bir şekilde panik olmamalarını istiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Başbakanlıktaki Kriz Masasına katılacağını belirten Nacar, "Toplantı sonrasında kamuoyuna resmi bir açıklamada bulunacaklar" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı