Ankara'daki okullar arası türkü yarışmasının ödülleri verildi

Ankara'daki okullar arası türkü yarışmasının ödülleri verildi

ANKARA (AA) - Ankara genelindeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan "Öyküleriyle Türkülerimiz" yarışmasının ödül töreni, MEB Şura Salonu’nda...

ANKARA (AA) - Ankara genelindeki ilkokul, ortaokul ve liseler arasında yapılan "Öyküleriyle Türkülerimiz" yarışmasının ödül töreni, MEB Şura Salonu’nda yapıldı.

Törende konuşan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tayyip Kahyaoğlu, milli ve manevi değerlerle kuşatılmış nesiller yetiştirmek istediklerini belirterek türkü yarışmasının Ankara’da bir ilk olduğunu vurguladı.

Kahyaoğlu, "Türküler Türk kültürünün, Anadolu kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Kültürümüzdeki bu türkülerimiz içerisinde acılarımız, sevgilerimiz, aşklarımız, gurbetlerimiz, hüzünlerimiz vardır. Her birinin ayrı ayrı hikayesi vardır. Ankara’da ilk defa gerçekleşecek olan bu etkinliğimiz umarız ileride tüm Türkiye’de ele alınır” dedi.

Törende, yarışmada dereceye giren okullardan, Pursaklar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Etimesgut Nurettin Ersin Ortaokulu ve Pursaklar Azmi Ertuğrul İlkokulu yaptıkları canlı performans ile türkülerini seslendirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :