Ankara'da terör operasyonu

Ankara'da terör operasyonu

Başkentte bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada, canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen DEAŞ üyesi terörist ölü ele geçirildi- Olay sonrası evde inceleme yapan polis ekipleri, çok sayıda patlayıcı madde buldu

ANKARA (AA) - Ankara'da düzenlenen terör operasyonunda, canlı bomba eylemi yapacağı değerlendirilen DEAŞ üyesi bir terörist ölü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ üyesi bir teröristin Ankara'da canlı bomba eylemi gerçekleştireceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi 47. Sokak'ta yüksek katlı bir binanın çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Ekipler, tespit edilen binanın 9. katındaki daireye, Özel Harekat Şube Müdürlüğü görevlileriyle operasyon yaptı.

Operasyonda, "teslim ol" çağrısına ateşle karşılık veren terörist, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

Söz konusu evde çalışma başlatan Bomba İmha ve İnceleme ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlükleri ekipleri, canlı bomba eyleminde kullanılacağı değerlendirilen çok sayıda patlayıcı madde buldu.

Olayın ardından bölgeye gelen Ankara Valisi Ercan Topaca ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ise operasyon hakkında bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :